Kauno mieste užfiksuotas sergamumas gripu – didesnis negu likusioje apskrityje | Kas vyksta Kaune

Kauno mieste užfiksuotas sergamumas gripu – didesnis negu likusioje apskrityje

R. Tenio nuotr.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Kauno departamentas informuoja, kad 40-osios metų savaitės duomenimis sergamumas gripu ir ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Kauno apskrityje siekia 37,0 atvejus 10 000 gyventojų per savaitę. Didžiausias sergamumas registruotas Kaune – 43,4 atvejai 10 000 gyventojų per savaitę.

Kaip nurodoma Nacionalinio visuomenės sveikatos centro pranešime žiniasklaidai, per savaitę sergamumas gripu ir ŪVKTI Kaune ir Kauno apskrities teritorijose sumažėjo 9 proc., susirgimų gripu registruoti 4 atvejai. Vaikai sudaro 42 proc. visų sergančiųjų gripu ir ŪVKTI.

Sergamumas gripu ir ŪVKTI Kauno apskrityje 2020 m. 39–40-ąją metų savaitę / NVSC nuotr.

Lyginant su ankstesniųjų metų tuo pačiu laikotarpiu, šiemet sergamumas gripu ir ŪVKTI Kauno apskrityje yra mažesnis. Pernai 40-ąją metų savaitę Kauno apskrityje sergamumo rodiklis siekė 69,1 atvejį 10 000 gyventojų per savaitę. Buvo užregistruoti 4 gripo atvejai. Vaikai sudarė 57,1 proc. visų sergančiųjų gripu ir ŪVKTI.

Privalomojo sveikatos draudimo biudžeto lėšomis 2020-2021 m. gripo sezono metu rizikos grupėms priklausantys asmenys skiepijami keturvalente „Vaxigrip Tetra“ ir „Fluarix Tetra” vakcinomis, kurios atitinka Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijas Šiaurės pusrutuliui ir ES nutarimą. Lyginant šių metų vakcinos sudėtį su praėjusių metų vakcina, atsižvelgiant į cirkuliuojančius gripo virusų tipus, joje atnaujintos A gripo potipių H3N2 ir H1N1 padermės ir atnaujintas vienas B tipo antigenas.

Nemokamai pasiskiepyti gali rizikos grupėms priskiriami 65 m. ir vyresni asmenys; nėščiosios; asmenys, gyvenantys socialinės globos ir slaugos įstaigose; asmenys, sergantys lėtinėmis širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų, inkstų ligomis, lėtinėmis ligomis susijusiomis su imuniniais mechanizmais, piktybiniais navikais (taip pat ir vaikai); sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai, odontologai.

Visais atvejais dėl sezoninio gripo skiepų rekomenduojama kreiptis į savo šeimos gydytoją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA