Internete sklinda Kauno parke užfiksuotas viešas paauglio linčo teismas (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Internete sklinda Kauno parke užfiksuotas viešas paauglio linčo teismas (papildyta)

Stopkadras

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pasidalijo kraupiu vaizdo įrašu, kuriame matyti paauglių smurto protrūkis prieš panašaus amžiaus vaikiną. Ratu apstojęs būrys jaunuolių bendraamžį apkaltino itin sunkiu nusikaltimu, vaizdo įraše, kuris galimai užfiksuotas Draugystės parke, matyti kraupūs vaizdai iš įvykio vietos.

Socialiniuose tinkluose išplatintame trumpame vaizdo įraše matyti paauglių ratu apstotas vaikinas, kurį keiksmažodžiais iškoneveikę bendraamžiai apkaltina jį neva bandžius išprievartauti merginą.

Išsigandęs paauglys į klausimus mažai atsako, o viena iš gaujos merginų užklausia jo, ar gali trenkti. Vaikinas daug nekomentavęs leidžia smurtautojai trenkti. Ne juokais aukai vožtelėjusi mergina ir kiti paaugliai iš sukelto skausmo juokiasi.

Kankinimai tuo nesibaigia – vaikinui stovint, be įspėjimo jam į veidą trenkia šalia esantis kitas jaunas vaikinas, užpultasis vos nenukrenta ant žemės ir bando pabėgti nuo savo skriaudėjų, tačiau likusi paauglių banda jį pasiveja ir parvertę ant žemės pradeda spardyti.

Vaikinas šaukia, jog jam skauda koją, bet tai jo negelbėja, po keleto akimirkų ir smūgių lavinos vienas iš grupuotės narių pradeda raminti likusius paauglius. Tiesa, lengvai mušeikos paauglio nepalieka – vienas agresorius nueidamas dar įspiria kulnu.

Internete pasklido komentarai su galimais užpuolėjų vardais ir vieta, kurioje vaikinas buvo sudaužytas. Pagal vaizdo įraše matomus vaizdus, keli internautai nurodė, jog tai Draugystės parkas, esantis Kaune.

Pagal vaizdo įraše matomus vaikus, galima spręsti, jog medžiaga nėra labai sena, vienas iš užpuolikų dėvi apsauginę veido kaukę, o vaikai apsirengę gan rudeniškai, panašu, jog vaizdo įrašas gali būti darytas dar šį rudenį.

„Kas vyksta Kaune“ susisiekus su Policijos departamento komunikacijos skyriaus atstovais, šie nurodė, jog dėl šios situacijos Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Dainavos policijos komisariato yra atliekamas informacijos patikslinimas.

Papildyta 14.25 val.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis portalui pateiktame komentare nurodė, kad dėl paviešinto vaizdo įrašo, kuriame grupė paauglių naudoja smurtą prieš nepilnametį, gauta daug paklausimų.

„Patiksliname kad dėl šio vaizdo įrašo, kuriame užfiksuoti jaunuoliai, Kauno m. Dainavos policijos komisariate jau rugpjūčio mėnesį buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR baudžiamojo kodekso 138 str. 1 d. Įtarimai pareikšti trims asmenims, du iš jų – nepilnamečiai“, – informavo R. Matonis.

LR baudžiamojo kodekso 138 str. 1 d. numato, kad tas, kas sužalojo ar susargdino žmogų, jeigu dėl to nukentėjęs asmuo prarado nedidelę dalį profesinio ar bendro darbingumo arba ilgai sirgo, bet jam nebuvo kodekso 135 str. 1 d. nurodytų padarinių, gali būti baudžiamas laisvės apribojimu arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA