Ne pati lengviausia kova: išerzintas „Žalgiris“ išplėšė trečią pergalę LKL čempionate | Kas vyksta Kaune

Ne pati lengviausia kova: išerzintas „Žalgiris“ išplėšė trečią pergalę LKL čempionate

„BC Žalgiris“ „Facebook“ puslapio nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo trečią pergalę „Betsafe–LKL“ čempionate. Martino Schillerio vadovaujami žalgiriečiai išvykoje rezultatu 81:67 (20:21, 21:11, 25:21, 15:14) įveikė Pasvalio „Pieno Žvaigždes“.

Į taiklų varžovo tolimą metimą tuo pačiu atsakė rungtynes starto penkete pradėjęs Rokas Jokubaitis, iš viršaus įdėjo Joffrey Lauvergne, o po dar vieno prancūzo dvitaškio kauniečiai pirmą kartą įgijo pranašumą – 7:6. Varžovai pelnė devynis taškus be žalgiriečių atsako, o „Žalgirio“ taškų badą nutraukė taiklūs Mariaus Grigonio baudų metimai – 9:15.

Du baudų metimus pataikė Paulius Jankūnas, penkis taškus iš eilės surinko Lukas Lekavičius, iš po krepšio pataikė Artūras Milaknis ir skirtumas sumažėjo iki minimumo – 18:19. Kėlinio pabaigoje į taiklius varžovo baudų metimus dvitaškiu iš vidutinio nuotolio atsakė R.Jokubaitis, tačiau priekyje liko „Pieno Žvaigždės“ – 20:21.

Antrojo kėlinio pradžioje po penkių iš eilės varžovų taškų aštrų reidą surengė R.Jokubaitis, po varžovo nesportinės pražangos baudų metimus sumetė A.Milaknis, o po dviejų Nigelo Hayeso tritaškių rezultatas vėl buvo lygus – 30:30. Persvarą „Žalgiriui“ suteikė du taiklūs J.Lauvergne baudų metimai, devynis taškus iš eilės surinko M.Grigonis ir svečiai nutolo – 41:32.

Iškart po pertraukos iš po krepšio pataikė N.Hayesas, tačiau varžovai vėl spurtavo ir priartėjo – 43:41. Tritaškį greitoje atakoje realizavo M.Grigonis, iš viršaus efektingai įdėjo J.Lauvergne, o baudų metimus realizavo N.Hayesas – 50:43.

Du baudų metimus pataikė M.Grigonis, o po penkių L.Lekavičiaus taškų komandas skyrė dviženklis skirtumas – 57:47. Tolimą metimą smeigė A.Milaknis, pirmuosius savo taškus pelnė Augustine‘as Rubitas ir skirtumas dar šiek tiek paaugo – 62:50. Pačioje kėlinio pabaigoje dar keturis taškus į „Žalgirio“ sąskaitą pridėjo L.Lekavičius ir kauniečiai pirmavo 66:53.

Puikų savo pasirodymą taikliu dvitaškiu ketvirtojo kėlinio pradžioje pratęsė L.Lekavičius, keturis taškus iš eilės surinko A.Rubitas, bet dar vieną spurtą surengę varžovai vėl sumažino atsilikimą – 72:67.

Du taškus iš po krepšio įmetė N.Hayesas, dar vieną reidą surengė R.Jokubaitis, o po J.Lauvergne dėjimo sugrįžo „Žalgirio“ dviženklė persvara – 78:67. Du taškus su nesportine varžovo pražanga įmetė J.Lauvergne ir „Žalgiris“ šventė dar vieną pergalę – 81:67.

Kitas „LKL-Betsafe“ rungtynes Kauno „Žalgiris“ žais spalio 11 dieną išvykoje su Kėdainių „Nevėžiu“, o Pasvalio „Pieno žvaigždės“ tą pačią dieną namie susitiks su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA