Kaunas didina profilaktinių koronaviruso tyrimų apimtis | Kas vyksta Kaune

Kaunas didina profilaktinių koronaviruso tyrimų apimtis

R. Tenio nuotr.

Visoje šalyje fiksuojant susirgimų koronavirusine infekcija piką, o Raseiniams išliekant vienu iš „karštųjų taškų“, Kaunas didina profilaktinių tyrimų kiekius. Siekiant efektyviai kontroliuoti ir suvaldyti pandemijos grėsmes, kauniečiai kviečiami registruotis nemokamiems tyrimams mobiliajame patikrų punkte. Ypatingas dėmesys – kultūros sektoriaus darbuotojams.

Per rugsėjį į Kauno miesto iniciatyvą išsitirti greitaisiais koronaviruso testais atsiliepė beveik 2 tūkst. mokyklų ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų mokytojų, vaikų darželių auklėtojų ir universitetų dėstytojų iš 90 įstaigų, rašoma Kauno miesto savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Mokyklos, universitetai, o galiausiai ir kultūros įstaigos vis dažniau susiduria su COVID-19 grėsmėmis. Meno atstovai neretai dirba keliose vietose, todėl artimas bendravimas tarp skirtingų kolektyvų paspartina užkrato plitimą. Manoma, kad panašiomis aplinkybėmis Vilniuje įsiplieskusio ligos židinio padariniai galėjo pasiekti ir Kauno valstybinį muzikinį teatrą.

Registracija tyrimui dėl COVID-19, kaip įprastai, vyksta paskambinus į Koronos karštąją liniją trumpuoju telefono numeriu 1808. Kauno miesto gyventojai turi pasakyti frazę „kaunietis profilaktiniam ištyrimui“. Tyrimai visiems gyventojams nemokami.

Mobilusis patikrų punktas Kaune įsikūręs miesto kempingo teritorijoje (Jonavos g. 51A). Šiuo metu jame pilnu pajėgumu veikia visos 3 linijos.

Be to, Kauno poliklinikos darbuotojai prisidėjo koordinuojant mobiliojo patikros punkto įkūrimą didžiulį protrūkį patiriančiame Raseinių mieste.

Pastaruoju metu fiksuojama daug besimptomių COVID-19 atvejų, todėl gyventojai raginami paisyti visuomenės sveikatos specialistų bei medikų rekomendacijų – uoliai dėvėti kaukes, laikytis higienos, saugaus atstumo tarp žmonių ir karantininio“ bendravimo etiketo.

Savivaldybė siūlo darbus ir kitas veiklas vykdyti nuotoliniu būdu, o jei vis tik tai neįmanoma, – užtikrinti galimybes pasimatuoti kūno temperatūrą, dezinfekuoti rankas, dažnai naudojamus paviršius ir naudojamas priemones.

Sunegalavus, pajutus koronavirusui būdingus simptomus ar sužinojus apie tokius atvejus artimoje aplinkoje, taip pat sugrįžus iš svetur, būtina pasirūpinti preciziška saviizoliacija, registruotis tyrimams.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, rugsėjį Kauno apskrityje registruota daugiausia naujų koronaviruso atvejų – 556, tai sudaro beveik 99 atvejus 100 tūkst. gyventojų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA