Žinomiausias Kauno verslininkas T. Barštys parduoda savo verslo imperiją | Kas vyksta Kaune

Žinomiausias Kauno verslininkas T. Barštys parduoda savo verslo imperiją

Asociatyvi / AB „Kauno grūdai“ „Facebook“ puslapio nuotr.

AB „Linas Agro Group“ pasirašė akcijų pirkimo-pardavimo sutartis AB „Kauno grūdai“, AB „Kaišiadorių paukštynas“ ir AB „Vilniaus paukštynas“ akcininkais, siekdama įsigyti kontrolinius šių ir su jomis susijusių įmonių akcijų paketus. Bendra sandorio suma šalių susitarimu neatskleidžiama. Sandoriui įvykti reikės Konkurencijos tarybos leidimo.

Suvienijus dviejų beveik tris dešimtmečius veikiančių lietuviško kapitalo verslo grupių pajėgas, bus sukurta stipri Baltijos šalyse veikianti agroverslo ir maisto gamybos bendrovė, kuri galės sėkmingai konkuruoti Baltijos šalių, Lenkijos, Skandinavijos ir kitose Rytų bei Vakarų Europos rinkose, rašoma AB „Linas agro group“ pranešime spaudai.

„Sandoris labai didelis, tad tikimės užbaigti jį 2021 m. pavasarį. Esame tikri, kad šis žingsnis atvers mums naujas galimybes ir leis įsitvirtinti maisto gamybos sektoriuje bei sukurti vertikaliai integruotą žemės ūkio ir maisto gamybos įmonę, kuri kurs didesnę pridedamąją vertę klientams visose veiklos srityse,“ – sako AB „Linas Agro Group“ valdybos pirmininkas Darius Zubas.

AB „Linas Agro Group“ valdomoje įmonių grupėje dirba daugiau kaip 2 100 darbuotojų. Grupės finansiniai metai prasideda liepos 1 d. 2019–2020 finansinių metų 12 mėnesių konsoliduotos Grupės pajamos siekė 658 mln. Eur mln. Eur, grynasis pelnas buvo 9 mln. Eur, valdomas turtas siekė 405 mln. Eur.

AB „Kauno grūdai“ kartu su Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynais bei dukterinėmis įmonėmis sudaro sėkmingai veikiančią maisto gamybos įmonių grupę, kurioje dirba 3 900 darbuotojų. 2019 metais konsoliduotos grupės pajamos siekė 563 mln. eurų, grynasis pelnas buvo 5,4 mln. eurų, valdomas turtas siekė 332 mln. Eur.

„Per kelis dešimtmečius kartu su kolektyvu, kuriuo didžiuojuosi, mums pavyko sukurti vieną sėkmingiausių Lietuvoje įmonių grupių, kurios veikla apima visą gamybos grandinę nuo lauko iki stalo. Veikdami tarptautinėje rinkoje matome, kaip savo aktyvus ir verslą jungia pasaulinės rinkos milžinai, stumdami iš rinkos mažesnes įmones.

Suprantame, kad lietuviškiems verslams irgi reikia vienytis kaip įmanoma greičiau. „Linas Agro Group“ ir „KG Group“ yra panašaus tipo ir mąstymo įmonių grupės: abi lietuviško kapitalo ir moka mokesčius Lietuvoje, giliai supranta verslą, klientus ir darbuotojus, gerai žino tarptautinę rinką ir sėkmingai veikia joje. Tikiu, kad sujungus abiejų įmonių pajėgas mano pradėtas darbas bus sėkmingai tęsiamas, įmonės stiprės ir net aktyvios konkurencijos sąlygomis kurs lietuviškų produktų sėkmės istorijas ne tik vietinėje, bet ir pasaulinėje rinkoje“, – sako „KG Group“ įkūrėjas Tautvydas Barštys.

AB „Linas Agro Group“ valdybos pirmininkas D. Zubas pabrėžia, kad stiprus regioninis rinkos žaidėjas, veikiantis Baltijos šalių, Skandinavijos ir Lenkijos grūdų prekybos, prekių žemdirbiams tiekimo bei maisto gamybos sektoriuose, prisidės prie stabilumo vietos ūkininkams ir gamintojams užtikrinimo labai konkurencingoje ir atviroje ES rinkoje.

„Tikimės, kad būdami didesni ir labiau integruoti, gebėsime sėkmingai konkuruoti su daug stambesnėmis Lenkijos ir Skandinavijos kompanijomis. Tai bus naudinga ir maisto produktų vartotojams, nes augs jiems siūlomų lietuviškos kilmės produktų įvairovė. Siekiame tapti geriausia maisto produktų gamybos ir žemės ūkio paslaugų kompanija Baltijos šalyse.

Planuojame skirti didelį dėmesį klientų aptarnavimui, naujų produktų kūrimui, gamybos ir procesų modernizavimui, aplinkosaugai bei energetiniam efektyvumui. Ir toliau puoselėsime abiejų organizacijų vertybes, kultūrą ir rūpestį darbuotojais bei sieksime išlaikyti puikius santykius su pirkėjais ir tiekėjais,“ – sako D. Zubas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA