Paaiškėjo, kokios statybos užvirė Raudondvario plente netoli Lampėdžio | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo, kokios statybos užvirė Raudondvario plente netoli Lampėdžio

R. Tenio nuotr.

Netoliese Lampėdžio ežero esančiame sklype ėmus ūžti ekskavatoriams, kauniečiai sukruto – kas vyksta ilgus metus brūzgynais apžėlusioje teritorijoje? Pasirodo, Kaune kyla dar viena „Lidl“ parduotuvė, prekybos centro statybos turėtų būti baigtos kitais metais.

[galerija kiek=”8″]

Į Raudondvario plento ir Ežero gatvės ribojamą sklypą, priešais „Regitrą“, suvažiavusi statybinė technika bemat atkreipė gyventojų dėmesį. Savivalė prie valstybinių vandens telkinių netoleruotina ir remiantis LR žemės įstatymu nelegali, nors kai kurie ant Lampėdžio kranto gyvenantys kauniečiai norėtų, kad būtų kitaip.

Parduotuvė projektuojama ant Raudondvario plento ir Ežero gatvės kampo / „Rusnė“ nuotr.

Tačiau šįkart veiksmas – ne pakrantėje, o arčiau vienos pagrindinių Vilijampolės transporto arterijų, ir tai visai logiška, nes čia, „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, ruošiamasi statyti dar vieną „Lidl“ parduotuvę. Nors prekybos tinklas laikosi plėtros nekomentavimo politikos, ant statybvietę juosiančios tvoros – informacinė lenta su „Lidl“ vizualizacija. Projektiniai pasiūlymai visuomenei pristatyti rugsėjo 21 d., o Ežero gatvėje jau pakvipo statybomis.

Nauja parduotuvė su 100 vietų automobilių aikštele

Kaip nurodoma bendrovės „Rusnė“ parengtuose projektiniuose pasiūlymuose, 7729 kv. m ploto sklype adresu Ežero g. 3 numatoma statyti vieno aukšto 2335, 62 kv. m bendro ploto parduotuvę, objekto statytojas – įmonė „Lidl Lietuva“.

Nors projekte pateikiamoje schemoje matyti, kad statybvietei priklauso penki sklypai, kurių keturi priskiriami Batniavos gatvei, Registrų centro interaktyvaus žemėlapio regia.lt duomenimis, čia jau suformuotas visą teritoriją apimantis sklypas. Pagal „Rusnės“ pateikiamą informaciją, atskiru projektu rengiamas Raudondvario plento kapitalinis remontas, kuriame numatomi kelio dangos įrengimo, ženklinimo ir kelio ženklų montavimo darbai už sklypo ribų.

Vilijampolėje iškilsiantis naujas „Lidl“ / „Rusnė“ nuotr.

Kokios apimties remontas laukia prieš penkerius metus naujos Kauno valdžios pigiai sutvarkytos Vilijampolės gatvės? Pasidomėję šiuo klausimu atskirai, miestiečius būtinai informuosime.

Tuo metu iš parduotuvės architektūrinių sprogimų tikėtis neverta – ji bus įprastos konstrukcijos, kurią sudarys gelžbetonio karkasas su metalinėmis santvaromis ir sijomis. Vienoje pamainoje turėtų dirbti 18 žmonių, tokiam skaičiui darbuotojų (iš jų 5 – adminstracijos) projektuojamos buitinės patalpos, prie prekybos centro planuojama įrengti 100 vietų automobilių stovėjimo aikštelę.

Operacija miesto plaučiams

Pagal projektiniuose pasiūlymuose nurodytą darbų eigą, prieš įrengiant pamatus visoje statybvietėje turi būti nukasami viršutiniai dirvožemio ir technogeninio grunto sluoksniai, o giliau glūdintis gruntas esant reikalui tankinamas. Panašu, kad kaip tik tai po sklypą slankiojantys volai dabar ir daro.

Be to, tvarkomoje teritorijoje būta saugomų želdinių – medžių ir krūmų, augančių ne miško ūkio paskirties žemėje – kurių, rodosi, jau dabar smarkiai apmažėję.

Projekte pabrėžiama, kad prieš statybas rangovas remiantis savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus sudarytomis taisyklėmis turi gauti leidimus kirsti, genėti ar pertvarkyti želdinius, augančius ne miško žemėje. Už kertamus medžius bus kompensuojama pagal aplinkos ministro nustatytus atkuriamosios vertės įkainius.

Kaune neseniai atidaryta parduotuvė – 50-oji šalyje

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad 2016 m. veiklą Lietuvoje pradėjęs Vokietijos kapitalo prekybos tinklas rugsėjo pradžioje atidarė 50-ąją „Lidl“ parduotuvę šalyje. Prekybos centras duris atvėrė greta prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“.

Islandijos plente atidarytą „Lidl“ kartu su čia pat iškilusiu nauju „McDonald’s“ greito maisto restoranu už 5 mln. eurų pastatė bendrovė „Panevėžio statybos trestas“. Abiejų pastatų, kurių bendras plotas siekia 2,8 tūkst. kv. m, užsakovas – „Megos“ valdytoja „Baltic Shopping Centers“.

Rugsėjo 7-ąją čia pat, Islandijos pl. 30B, atsidaręs „McDonald‘s“ yra ketvirtas Kaune ir 16-tas Lietuvoje. Restorano lankytojais ir aplinka rūpinasi 82 darbuotojai, viduje ir terasoje yra beveik 130 sėdimų vietų, veikia „McCafé“ ir „McDrive“ zona su „Side by Side“ sistema.

Naujasis „McDonald’s“ yra A+ energetinės klasės, o šalia jo veikia elektromobilių įkrovimo stotelė. Vien į restoraną investuota daugiau kaip 1 milijonas eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA