Kaune naujų atvejų vėl daugiausia: užsikrėtimai fiksuoti klinikų akių chirurgijos centre | Kas vyksta Kaune

Kaune naujų atvejų vėl daugiausia: užsikrėtimai fiksuoti klinikų akių chirurgijos centre

Asociatyvi / Kauno klinikų nuotr.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 172 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. Iš jų 74 registruoti Kauno, 52 Šiaulių, 30 Vilniaus, 9 Klaipėdos, 4 Alytaus ir po 1 Panevėžio, Telšių ir Utenos apskrityse.

Utenos apskrityje per vakar parą buvo patvirtinta mirtis nuo koronavirusinės infekcijos. Asmuo priklausė rizikos grupei dėl amžiaus ir kitų susirgimų.

Per vakar parą šalyje patvirtinti 4 įvežtiniai atvejai.

Kol kas 24 asmenys, kuriems per vakar parą patvirtinta koronavirusinė infekcija, negalėjo įvardinti, kur galėjo užsikrėsti. Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo. Specialistai nagrinėja šių užsikrėtusiųjų maršrutus, tad statistika dar gali keistis, jei būtų rastos sąsajos tarp atskirų atvejų.

Po kontakto, bet ne židiniuose, epidemiologų vertinimu, užsikrėtė 49 asmenys, tačiau atvejai, šiuo metu turimais duomenimis, nepriskiriami infekcijos židiniams, rašoma Nacionalinio visuomenės sveikatos centro pranešime spaudai.

95 atvejai per vakar parą užfiksuoti protrūkiuose

Kauno apskrityje per vakar parą patvirtinta daugiausiai atvejų. Iš jų 49 atvejai Raseinių rajone. Čia ypač išsiskiria Blinstrubiškių socialinės globos namai, su kuriais siejamų atvejų per vakar patvirtinta 34. NVSC sprendimu, tiek globos namų darbuotojai, tiek pacientai buvo tirti profilaktiškai. Iš viso su šiuo protrūkiu jau siejama 55 atvejai.

7 atvejai, nustatyti per vakar parą, siejami su Kauno vyriausiojo policijos komisariato protrūkiu, vienas iš jų yra antrinis atvejis. Iš viso patvirtinta 11 atvejų, siejamų su šiuo protrūkiu.

Su protrūkiu Erudito licėjuje siejami 3 atvejai iš per vakar parą patvirtintų. Iš viso su šiuo protrūkiu jau siejama 15 atvejų.

2 atvejai patvirtinti per vakar yra siejami su LSMU ligoninės Kauno klinikų akių ligų dienos chirurgijos centru.

Su Viduklės S. Stanevičiaus gimnazijos Gylių skyriumi siejamas 1 per vakar parą patvirtintas atvejis. Viso šiame protrūkyje 3 atvejai.

1 antrinis atvejis patvirtintas per vakar parą yra siejamas su Raseinių kultūros centru. Viso 4 šiuo metu yra siejami su šiuo protrūkiu.

Taip pat 1 antrinis atvejis yra siejamas su Raseinių savivaldybės protrūkiu. Iš viso su šiuo protrūkiu siejami 46 atvejai.

1 antrinis atvejis yra siejamas su statybos darbus vykdančios įmonės protrūkiu. Viso su šiuo protrūkiu jau siejami 3 atvejai.

Šiaulių apskrityje 16 atvejų, kurie buvo patvirtinti per vakar parą, yra siejami su Radviliškio ligoninės protrūkiu. Iš viso su šiuo protrūkiu siejama 155.

3 antriniai atvejai susiję VšĮ Šiaulių Respublikine ligonine. Viso patvirtinti 56 atvejai.

2 atvejai, siejami su protrūkiu VšĮ Kuršėnų ligoninėje. Iš viso su šiuo protrūkiu siejami 8 atvejai.

5 atvejai, patvirtinti per vakar dieną, siejami su protrūkiu Kelmės pieninėje. Viso su šiuo protrūkiu jau siejamas 21 atvejis.

2 antriniai atvejai vakar parą buvo registruoti Šiaulių GMP protrūkyje, su kuriuo viso siejama 8 atvejai.

Vilniaus apskrityje 3 antriniai atvejai buvo patvirtinti ansamblio „Lietuva“ protrūkyje. Iš šiame protrūkyje jau užfiksuoti 39 atvejai.

4 atvejai, fiksuoti per vakar parą, yra siejami su protrūkiu „Šokio harmonija“ iš jų 3 atvejai taip pat siejami su protrūkiu Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente. Iš viso su šiuo protrūkiu siejama 13 atvejų.

3 atvejai siejami su pučiamųjų orkestru „Trimitas“. Su šiuo židiniu siejami 3 atvejai.

2 atvejai Vilniuje yra siejami su protrūkiu tarp ledo ritulininkų. 4 atvejai šiame protrūkyje yra patvirtinti ir Klaipėdos apskrityje. Iš viso su šiuo protrūkiu siejama 11 atvejų.

Klaipėdos apskrityje dar 1 atvejis siejamas su protrūkiu „Palangos Line“. Viso čia jau 4 atvejai.

4 atvejai Alytaus apskrityje nustatyti Druskininkų savivaldybės darbuotojams. Viso šiame protrūkyje nustatyti 6 atvejai.

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso patvirtinti 4956 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 2378 asmenys, 2466 – pasveiko.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA