Pasaulyje plinta virusinis šokio iššūkis: įtraukė ir kauniečius | Kas vyksta Kaune

Pasaulyje plinta virusinis šokio iššūkis: įtraukė ir kauniečius

Organizatorių nuotr.

Pietų Afrikos muzikos ritmai ir šokis, užgimęs nedidelėje draugų kompanijoje Angoloje išplito po visą pasaulį, paskui save skleisdamas pozityvumo ir geros nuotaikos virusą. Pagal praėjusių metų rudenį eterį pasiekusį Master KG ir atlikėjos Nomcebo Zikode atliekamą kūrinį „Jerusalema“ nuo vidurvasario šoka politikai, prezidentai, ugniagesiai, kunigai ir milijonai kitų viso pasaulio gyventojų. Ne išimtis – ir kauniečiai.

Įsitraukė ir kauniečiai

Neilgai trukus į pozityvų pasaulinį šokio virusą įsitraukė ir kauniečiai. Rugsėjo viduryje socialinius tinklus „Youtube“, „Facebook“ ir „Instagram“ pasiekė grožio ir namų produktus revoliucinėmis kainomis siūlančios el. parduotuvės „Mini-Maxi.lt“ atsakas į JerusalemaChallenge. Kauno mieste šokį atliko ir iššūkį kitiems metė el. parduotuvės atstovės ir kauniečių šokių grupė „Solo Latino“.

Šokio kolektyvas / Organizatorių nuotr.

Įtraukiančiu ritmu pasižyminti, Pietų Afrikoje sukurta daina iškilo pačiame pasaulinio karantino ir šalių užsivėrimo įkarštyje. Pozityvią nuotaiką skleidžiantis kūrinys netruko pasiekti skirtingų šalių muzikinių topų viršūnes.

Šokio iššūkis, populiarumu primenantis „Macarena“

Tiesa, kaip pasaulinis fenomenas „Jerusalema“ išgarsėjo vidurvasarį, socialiniuose tinkluose paplitus šokio iššūkiui – #JerusalemaChallenge. Jo pradžios vieta laikoma Angola, kur karantino metu nedidelė grupė draugų, pietų pertraukos metu sukūrė ritmingą šokį ir pasidalino juo socialiniuose tinkluose.

Ilgai netrukus grotažymė #JerusalemaChallenge pasiekė Portugaliją, o iš jos – tapo virusiniu (angl. viral) šokio fenomenu visame pasaulyje. Vos prieš du mėnesius prasidėjęs fenomenas jau dabar atnešė daugiau nei 60 mln. dainos perklausų muzikinėje platformoje „Spotify“ ir beveik 2 mln. peržiūrų tinkle „Youtube“.

Atsižvelgiant į pasaulinį viruso, krizės ir užsidarymo kontekstą, kuriame iškilo „Jerusalema“, daina siejama su teisingu būdu skleisti pozityvumą bei puoselėti bendravimą net ir tuo periodu, kuomet rekomenduojama laikytis socialinio atstumo.

Būtent dėl šios priežasties, šiandien pagal „Jerusalema“ šoka ir vilties bei geros nuotaikos įkvėpti norintys prezidentai, kunigai, ugniagesiai, policijos pareigūnai, auklės, padavėjai ir milijonai kitų žmonių visame pasaulyje.

Dainos kūrėjas, garsus didžėjus Master KG džiaugdamasis dainos sėkme teigia, kad savo populiarumu ir plačiai išplitusiu šokiu, ji atlikėjui primena 90-aisiais visą pasaulį užbūrusiai legendinei dainai „Macarena“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA