Iš sostinės į Kauną perkeltas ekstremalių sveikatai situacijų centras | Kas vyksta Kaune

Iš sostinės į Kauną perkeltas ekstremalių sveikatai situacijų centras

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Nuo spalio 1 d. darbą Kaune pradeda iš Vilniaus į Kauną perkeltas Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) Ekstremalių sveikatai situacijų centras (ESSC). Taip siekiama užtikrinti efektyviausią pasirengimą ekstremalioms situacijoms, kai centras veiklą vykdo tranzitui patogiame Lietuvos didmiestyje šalies viduryje. Kaune yra viena iš tinkamiausių šalyje logistikai infrastruktūrų.

Sprendimas perkelti centrą iš Vilniaus į Kauną buvo priimtas 2019 m. pabaigoje, siekiant sumažinti ESSC veiklos riziką, susijusią su galimomis geopolitinėmis grėsmėmis bei norint sutrumpinti greitiems sprendimams vykdyti reikalingą reakcijos laiką.

Centrą perkelti į Kauną nuspręsta po darbo grupės susitikimo, kuriame dalyvavo Lietuvos kariuomenės Gynybos štabo, Lietuvos grėsmių valdymo ir krizių prevencijos biuro, Lietuvos kariuomenės Dr. Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnybos bei Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento prie Krašto apsaugos ministerijos atstovai.

Vilniuje lieka dirbti dalis ESSC darbuotojų, kurie, esant poreikiui, užtikrins operatyvų bendradarbiavimą su kitomis valstybės institucijomis, rašoma SAM pranešime žiniasklaidai.

Priimti sprendimai nepareikalaus papildomų biudžeto lėšų ir leis optimaliai įgyvendinti, stiprinti ir plėsti ESSC funkcijas.

ESSC įgyvendina valstybės politiką ekstremaliųjų sveikatai situacijų valdymo srityje: kuria ir plėtoja nacionalinę ekstremaliųjų situacijų valdymo sistemą, koordinuoja Lietuvos nacionalinės sveikatos sistemos įstaigų pasirengimą ir veiklą ekstremaliųjų situacijų atvejais, yra atsakingas už valstybės medicinos rezervo tvarkymą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA