Įspėja apie sukčius: prisidengę VMI vardu kviečia gyventojus investuoti į kriptovaliutą | Kas vyksta Kaune

Įspėja apie sukčius: prisidengę VMI vardu kviečia gyventojus investuoti į kriptovaliutą

Skaitytojai dalinasi informacija, jog sukčiai apsimetinėja Valstybine mokesčių inspekcija (VMI) ir bando išvilioti gyventojų pinigus. Gaunamos trumposios žinutės iš vardinio VMI numerio ir vartotojai nukreipiami į fiktyvią svetainę, kuri nepriklauso VMI. Pranešama, jog VMI tokių žinučių nesiuntinėja ir gyventojai turėtų būti budrūs.

„Gavau aferistų žinutę, dėl VMI paramos. Gal viešuma padės, kad apgautų kuo mažiau žmonių“, – rašė skaitytoja Gabija.

Aferistai apsimeta VMI / skaitytojos Gabijos nuotr.

„Praneškite žmonėms, kad jei kas gavo trumpąją žinutę iš „VMI“ su nuoroda į vmiparamos.com, kad niekur nesijungtų ir nieko nepildytų, sukčiai siaučia, VMI informuoti“, – rašė pilietiška skaitytoja Alina.

Aferistai apsimeta VMI / skaitytojo Midaugo nuotr.

„Ar girdėjote kažką? Kad numeris vardinis, bet per jį apsimeta VMI? Ar VMI turi ir antrą tinklapį?“, – teiravosi skaitytojas Mindaugas. Tiesa, jis sukčių afera nepatikėjo, tačiau norėjo perspėti kitus, kad šie nebūtų patiklūs, – „atskiriu svetaines tokias, nepateikinėjau duomenų, bet kiti žmonės gali pasimauti“

Aferistai apsimeta VMI / skaitytojo Midaugo nuotr.

Valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, kad užfiksuota atvejų, kai gyventojai sulaukė sukčių, prisistatančių VMI vardu, trumpųjų SMS žinučių.

Jose gyventojai informuojami apie tai, kad jiems priklauso parama ir nurodoma nuoroda į tinklapį vmiparama.com. Tinklapyje imituojama VMI interneto svetainė, gyventojams siūloma investuoti į kripto prekybos startuolį ir skelbiama, kad tokiu būdu pajamų gavę gyventojai bus atleisti nuo mokesčių. Tai yra bandymas sukčiauti prisidengiant VMI vardu.

Gyventojai turėtų atkreipti dėmesį, kad mokesčių administratorius nesiunčia trumpųjų SMS žinučių apie neva gyventojams priklausančią paramą ir nekviečia prisijungti prie tinklapių, o oficiali VMI svetainė yra www.vmi.lt.

Raginama gyventojus būti budriais ir nespausti ant sukčių siuntinėjamų nuorodų. Taip pat kviečiama apie tokius ar panašius bandymus sukčiauti pranešti VMI pasitikėjimo telefonu 1882.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA