Baigiamos išskirtinio projekto su rožiniais balkonais statybos | Kas vyksta Kaune

Baigiamos išskirtinio projekto su rožiniais balkonais statybos

Organizatorių nuotr.

Išskirtiniame ir rožiniais balkonais akį traukiančiame „Gričiupio parko namų“ projekte oficialiai užbaigtos antrojo etapo statybos. Rugsėjo 26 d. prie Studentų g. 53 iškilusių daugiabučių namų, susirinkusius svečius pasitiko projekto vystytojai UAB „Windowsa“, kurie kartu su statytojais bei „Kančo studija“ architektais pasveikino visus su projekto pabaiga ir perkirpo simbolinę juostelę.

[galerija kiek=”4″]

Šeštadienio popietę atvykusius svečius lepino geras oras ir saksofono skambesiai, o po oficialaus atidarymo, svečiai turėjo progą apžiūrėti naujos statybos namus ir originalaus dizaino rožinius balkonus iš arti.

Projektas užbaigtas per 2 metus nuo statybų pradžios. Pirmasis pastatas iškilo dar pernai, o vos užbaigus pirmąjį prasidėjo ir antrojo etapo statybos. Daugiau nei 2800 kv.m. ploto užimantys pastatai sukuria modernų ir novatorišką kompleksą, šalia Kauno mokslų, studijų ir verslo parko – KTU „Santakos“ slėnis.

„Gričiupio parko namai“ / Organizatorių nuotr.

Paklausus projekto architektės kodėl pasirinktas toks originalus rožinių balkonų ir baltų sienų fasadas, ji atsakė, jog rožinė spalva ypač atspindi „sveikatingumą, bažnyčioje – optimizmą ir džiaugsmą, o madoje – eleganciją“. Kalbant apie juodos ir baltos spalvos asociacijas, Gustė Kančaitė teigė, kad sprendimas buvo priimtas norint suteikti pastatams lengvumo jausmą.

„Gričiupio parko namai“ / Organizatorių nuotr.

Architektė džiaugiasi projekto įgyvendinimu ir pažymėjo, jog didelių iššūkių architektūros procese neiškilo. „Menki iššūkiai kilo sprendžiant ar eskizuojame kotedžus ar dviaukščius butus, o radus sprendimą viskas ėjosi sklandžiai“. Kalbant apie statybų procesą, G. Kančaitė neslepė, jog „nebuvo kada sustoti ir sudvejoti. Pradedant statyti namus viskas įgavo didelį pagreitį ir namai iškilo labai greitai.“

Pakalbinus renginyje susirinkusius svečius, išsiskyrė vienas akcentas kuris visus sužavėjo – tai rožiniai balkonai. „Likau labai nustebinta projektu. Vos tik atėjus pasitiko gera muzika bei užkandžiai, o šalia to, buvo smagu išgirsti apie projekto idėją ir eigą iš pačios architektės bei statytojų. Sužavėjo rožiniai balkonai, kurių dizainas paliko labai gerą įspūdį – tai vienas gražiausių mano matytų projektų. Labai džiaugiuosi turiningai praleidusi šeštadienio popietę ir galbūt radusi savo ateities namus“, –  renginiu džiaugėsi Viktorija.

„Gričiupio parko namai“ / Organizatorių nuotr.

Gričiupio parko namų projekte visų butų išplanavimai skirtingi bei originalūs. Čia galima rasti butus per 2 aukštus su individualiais garažais, jaukiais kiemeliais, didelėmis terasomis ir išskirtiniais rožiniais balkonais. Butai parduodami su daline apdaila, tačiau projekto vystytojai atskleidė, kad jau pradėjo butų įrengimą ir naujakuriams leis patiems pasirinkti, eiti gyventi iš kart ar įsirengti būstą pagal savo poreikius.

Pastatų kompleksą sudaro 2 kontrastingų fasadų namai, išlaikantys bendrą „namų su kokybės ženklu“ idėją. Pirmasis namas jau pilnai apgyvendintas, o antrajame dar yra likę laisvų butų. Daugiau apie projektą galite sužinoti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA