Pasaulis be žiniasklaidos: ar įmanomas toks scenarijus? | Kas vyksta Kaune

Pasaulis be žiniasklaidos: ar įmanomas toks scenarijus?

Stop kadras

Didžiausias iššūkis šių laikų žiniasklaidai – žmonių turinio vartojimo įpročių pokytis. Kaip pelnyti auditorijų dėmesį, kurti jiems įdomų ir reikalingą turinį, kaip išlaikyti pasitikėjimą ir populiarumą – šios dienos „Žurnalistika – gyvenimo būdas“ rubrikos pokalbis.

Pokalbio apie žurnalistikos svarbą visuomenės gyvenime pašnekovai – Vytauto Didžiojo universiteto Viešosios komunikacijos fakulteto profesorė Auksė Balčytienė ir DELFI žurnalistas, rašantis saugumo ir gynybos temomis, Vaidas Saldžiūnas.

Pašnekesio temos – apie pasitikėjimą žiniasklaida bei žurnalistikos darbo metodus, apie naują reiškinį – didesnį auditorijų įsitraukimą į turinio kūrimą ir jo kokybės užtikrinimą bei kontrolę.

Pokalbio dalyviai pasidalino mintimis apie propagandinį ir „Fake News“ turinį, kurį vieni žmonės kuria galimai netyčia, iš nežinojimo, kiti – tendencingai ir angažuotai ir, kuo nuo tokio turinio skiriasi žurnalistų rengiamos publikacijos. Pokalbis pakrypo ir apie politinėje kovoje naudojamus nešvarius propagandinius metodus, kuomet užsakytas turinys yra nukreipiamas prieš politinius konkurentus.

Pašnekovai pabandė įsivaizduoti pasaulį be žiniasklaidos ir žurnalistų, tačiau tokia ateities vizija, vargu, ar kam galėtų pasirodyti patraukli.

Publikacija priklauso portalo „Kas vyksta Kaune“ ciklui: „Šiuolaikinės žiniasklaidos vaidmuo visuomenės atsparumo dezinformacijai didinimui“. Projektą iš dalies finansuoja Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA