Tūkstančiai vaikų Kaune išbandė unikalias pamokas: žinios ir įgūdžiai pravers visam gyvenimui | Kas vyksta Kaune

Tūkstančiai vaikų Kaune išbandė unikalias pamokas: žinios ir įgūdžiai pravers visam gyvenimui

Organizatorių nuotr.

Ištisus metus sporto ir sveikos gyvensenos pagrindus vaikams ugdęs projektas „Aktyvus Kaunas“ pasiekė finišą. Daugiau kaip 4 tūkst. auklėtinių – nuo darželinukų iki abiturientų – išbandė jėgas žaismingoje ir azartiškoje renginių bei įvairių veiklų programoje. Finaliniu jos akordu tapo kulminacinė šventė „Sportietis“, praėjusią savaitę sukvietusi per keturis šimtus mokinių iš skirtingų Kauno miesto ugdymo įstaigų.

„Sveika gyvensena dažnai prasideda nuo geros emocinės būsenos ir fiziškai aktyvių veiklų. Būtent taistengėmės užtikrinti šventės „Sportietis“ dalyviams. Žaidimo forma – pati patraukliausia vaikams, tad greta estafečių ir orientavimosi rungčių įkūrėme aitvarų gaminimo dirbtuvėles, kuriose mokiniai leido atsiskleisti savo kūrybiškumui. Tokius principus kasdienėje veikloje stengiamės taikyti nuolat, kad vaikai noriai dalyvautų užsiėmimuose, o po jų į namus grįžtų tik su puikiu nusiteikimu“, – pasakojo projektą „Aktyvus Kaunas“ koordinavusi Kauno Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Eglė Rakauskienė.

Pagrindinis projekto tikslas – formuoti ir stiprinti fizinio aktyvumo bei sveikos gyvensenos įpročius, kad tai taptų kasdienės rutinos dalimi ne tik mažiesiems, bet ir kuo platesniam kauniečių ratui. Juolab kad tokios žinios bei įgūdžiai itin reikalingi ne vien mokykloje, bet ir už jos ribų – tiek mažiesiems, tiek ir suaugusiems. E. Rakauskienė pastebi, kad vaikai yra geriausi „ambasadoriai“, skleidžiantys šią žinutę savo šeimose ir draugų aplinkoje.

Kauno miesto mokinių šventė „Sportietis“ / Organizatorių nuotr.

„Įprasta neformaliojo švietimo veikla yra itin svarbi bei reikalinga, todėl norisi kažko naujo, dar neišbandyto. Projekto „Aktyvus Kaunas“ renginiai leido vaikams ne tik išmėginti savo jėgas, pasisemti naujų įgūdžių, bet ir padėjo praplėsti akiratį, atrandant naujų juos dominančių veiklų. Įdomios pramogos bei turiningi užsiėmimai – du viename. Įsitikinome, kad toks formatas išties duoda puikių rezultatų“, – sėkmingai užbaigtą projektą įvertino Kauno Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokyklos direktorė Rasa Šerpytienė.

Nuo praėjusių metų rugsėjo per metus Kauno Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokyklos pedagogai surengė visą eilę projekto „Aktyvus Kaunas“ renginių bei veiklų: funkcinių treniruočių ciklas „Sportas ratu“, smėlio tinklinio turnyras „Smėlio smūgis“, orientacinės varžybos „X trasa“, interaktyvūs žaidimų užsiėmimai „Inter greitis“.

Rugsėjo viduryje Kauno darželinukai smaginosi Nacionalinės futbolo akademijos aikštyne surengtoje sporto šventėje „Startukas“, o praėjusią savaitę projektą triukšmingai užbaigė Kauno miesto mokinių šventė „Sportietis“, į erdvę priešais Kauno Algio saugaus vaiko mokyklą sukvietęs per 400 auklėtinių iš Kauno miesto ugdymo įstaigų.

Kauno miesto mokinių šventė „Sportietis“ / Organizatorių nuotr.

Dalyviai išbandė orientacinio sporto trasas ir energingas estafečių rungtis, o galiausiai savo kūrybiškumą demonstravo gamindami ir į dangų keldami įvairiaspalvius aitvarus.

„Pandemija ir karantinas įnešė pokyčių – prireikė koreguoti renginių datas, imtis būtinų priemonių atskiriant vaikų srautus, užtikrinant saugią aplinką. Kolegos turėjo kaip reikiant paplušėti ne tik organizuodami veiklas, bet ir darbuodamiesi su dezinfekantais. Tačiau galutiniame rezultate galime pasidžiaugti, kad visi planai įgyvendinti sklandžiai ir rezultatyviai. Esame dėkingi mokyklų vadovams ir mokytojams, kurie pasitikėjo ir noriai dalyvavo renginiuose su savo auklėtiniais. Tai įpareigoja ir tuo pačiu motyvuoja tęsti tokius projektus toliau“, – kalbėjo viena iš šios iniciatyvos autorių E. Rakauskienė.

Projektas „Aktyvus Kaunas“ finansuojamas Valstybinio visuomenės sveikatos stiprinimo fondo lėšomis, kurį administruoja Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministerija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA