Koronavirusas Kaune: infekcija plinta muzikiniame teatre ir mokinių tarpe | Kas vyksta Kaune

Koronavirusas Kaune: infekcija plinta muzikiniame teatre ir mokinių tarpe

Asociatyvi / V. Balkūno nuotr.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 105 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. Iš jų 44 registruoti Kauno, 29 Šiaulių, 28 Vilniaus, 3 Panevėžio ir 1 Klaipėdos apskrityse.

1 mirties atvejis užfiksuotas Vilniuje. Asmuo priklausė rizikos grupei dėl amžiaus, rašoma NVSC pranešime žiniasklaidai.

Per vakar parą patvirtinti 3 įvežtiniai atvejai iš Vokietijos Šiaulių apskrityje, Rusijos Kauno apskrityje ir Jungtinės Karalystės Vilniaus apskrityje.

Kol kas 16 asmenų, kuriems per vakar parą patvirtinta koronavirusinė infekcija, negalėjo įvardinti, kur galėjo užsikrėsti. Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo. Specialistai nagrinėja šių užsikrėtusiųjų maršrutus, tad statistika dar gali keistis, jei būtų rastos sąsajos tarp atskirų atvejų.

Po kontakto, bet ne židiniuose, epidemiologų vertinimu, užsikrėtė 43 asmenys, tačiau atvejai, šiuo metu turimais duomenimis, nepriskiriami infekcijos židiniams.

Židiniuose per vakar parą užfiksuoti 43 atvejai

Šiaulių apskrityje 3 antriniai atvejai patvirtinti VšĮ Šiaulių Respublikinėje ligoninėje. Iš viso su šiuo protrūkiu siejama 41 atvejis.

1 užfiksuotas atvejis Radviliškio ligoninės protrūkyje. Su šiuo protrūkiu jau siejama 115 atvejų.

Šiauliuose su įmone UAB „Ignitis“ siejami 3 per vakar parą patvirtinti atvejai. Su šiuo židiniu iš viso jau siejama 5 atvejai.

Per vakar parą 7 nauji patvirtinti atvejai yra susiję su UAB „Kelmės pienine“. Su šiuo židiniu jau siejama 11 atvejų.

1 antrinis atvejis, siejamas su Šiaulių teisėsaugos įstaigomis. Iš viso su šiuo atveju siejama 16 atvejų.

Panevėžio apskrityje 1 antrinis atvejis patvirtintas metalo apdirbimo įmonės darbuotojo artimajam. Su šiuo židiniu jau siejama 9 atvejai.

Vilniaus apskrityje 4 atvejai ir vienas iš jų antrinis siejamas su protrūkiu City Dance. Viso su šiuo protrūkiu siejama 38 atvejai.

Per vakar parą patvirtinti 4 atvejai yra susiję su ansamblio „Lietuva“ protrūkiu. Su juo siejamas jau 31 atvejis.

Kauno apskrityje 3 nauji atvejai patvirtinti Raseinių savivaldybėje. Patikslintais duomenimis, su šiuo protrūkiu jau susiję 40 atvejų.

5 nauji atvejai iš jų 3 antriniai patvirtinti Raseinių choro „Šatrija“ protrūkyje. Su šiuo židiniu jau siejami 25 atvejai.

1 antrinis atvejis patvirtintas Raseinių policijos komisariate. Šiame židinyje jau patvirtinti 39 atvejai.

Per vakar parą 6 nauji atvejai patvirtinti Viduklės lopšelyje-darželyje. Šiame židinyje jau užfiksuoti 22 atvejai.

Blinstrubiškių socialinės globos namuose per vakar parą patvirtintas 1 antrinis atvejis. 18 atvejų jau siejama su šiuo židiniu.

2 nauji atvejai patvirtinti Valstybinio Kauno muzikinio teatro protrūkyje. Su šiuo protrūkiu siejami jau 4 atvejai.

1 naujas atvejis patvirtintas Erudito licėjaus židinyje. Su šiuo protrūkiu jau siejami 9 atvejai.

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso patvirtinti 4490 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 2052 asmenys, 2327 – pasveiko.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA