Keičiasi sergančiųjų koronavirusu amžius: infekcija serga 111 vaikų | Kas vyksta Kaune

Keičiasi sergančiųjų koronavirusu amžius: infekcija serga 111 vaikų

BNS 2020/09/28 15:11
R. Tenio nuotr.

Rugsėjį koronavirusas nustatytas 84 ugdymo įstaigose, taip pat susirgo 126 medikai, sako Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Razmuvienė.

„Ugdymo įstaigose registruotas 181 ligos atvejis. Serga 111 vaikų, 55 pedagogai ir 15 ugdymo procese nedalyvaujančių darbuotojų. Dėl to iš viso izoliuotas 1701 asmuo. Šie duomenys dar tikslinami ir jie gali pasikeisti“, – teigė ji.

Anot D. Razmuvienės, per rugsėjį koronavirusas patvirtintas 126 sveikatos priežiūros specialistams, kai rugpjūtį buvo nustatyti 27 tokie atvejai.

„Tie skaičiai yra susiję su didžiaisiais židiniais gydymo įstaigose. Bet jie yra valdomi, jie yra konkretūs, aiškūs“, – kalbėjo NVSC atstovė.

Jos teigimu, daugiausia sergančių medikų yra Radviliškio ligoninėje, kur liga nustatyta 42 darbuotojams, ir Respublikinėje Šiaulių ligoninėje, kur užsikrėtė 20 darbuotojų.

Pasak D. Razmuvienės, nuo pandemijos pradžios vasario mėnesį, koronavirusas diagnozuotas 545 medikams.

Visuomenės sveikatos centro duomenimis, per rugsėjį koronavirusas iš viso patvirtinta maždaug 1,5 tūkst. žmonių.

„Jei lyginsime su pandemijos pradžia, sergančiųjų amžius yra labai besikeičiantis. (…) Jei pažiūrėsim liepos, rugpjūčio, rugsėjo mėnesius, tai tas vyresnių asmenų amžiaus tarpsnis mažėjo, o didėjo nuo 15 iki 49 metų amžiaus (grupė – BNS)“, – sakė ji.

NVSC duomenimis, vyresni nei 61-erų metų amžiaus asmenys rugsėjį sudarė apie 14 procentų visų naujų sergančiųjų.

„Aišku, mirties rizika jiems išlieka didžiausia“, – aiškino D. Razmuvienė.

Ji taip pat pabrėžė, kad Lietuvoje nuosekliai mažėjo įvežtinių atvejų skaičius.

„Liepos mėnesį įvežtiniai sudarė 26 procentus, rugpjūtį – 11 procentų, o rugsėjį – šešis procentus. Atostogos baigėsi“, – kalbėjo D. Razmuvienė.

Testuos daugiau medikų

Plintant koronavirusui (COVID-19) didelės rizikos savivaldybėse bus testuojama daugiau medikų ir socialinės globos įstaigų darbuotojų – iki 50 proc., nurodė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Nuo šiandien atnaujinta profilaktinių tyrimų tvarka, bus testuojami ir gydymo įstaigose praktiką atliekantys studentai, taip pat plečiamos tyrimo apimtys sveikatos priežiūros įtaigose. Didelės rizikos savivaldybėse bus testuojama daugiau gydymo įstaigų ir socialinės globos įstaigų darbuotojų“, – pirmadienį paskelbė A. Veryga.

„Anksčiau tas procentas buvo nuo 15 iki 20 proc., dabar jis yra padidintas iki 40–50 proc., tai reiškia, kad tiesiog intensyviau bus testuojami ir tikrinami ten dirbantys darbuotojai“, – per spaudos konferenciją pirmadienį sakė ministras.

Anot jo, testavimas šią savaitę bus aktyviau vykdomas 17-oje savivaldybių, kurios įtrauktos į didelės rizikos sąrašą.

„Tarp labiausiai paveiktų savivaldybių, kur sergamumo rodiklis buvo pats didžiausias, yra Raseinių rajono ir Radviliškio rajono savivaldybės, ten skaičiai yra patys didžiausi, taip pat galima paminėti Šiaulių miesto ir rajono savivaldybes, Ukmergės, Kelmės rajono, Vilniaus miesto, Jurbarko savivaldybes, kur sergamumo rodikliai nemaži“, – sakė A. Veryga.

Ligoninėse 118 žmonių

Šalies ligoninėse nuo koronaviruso šiuo metu gydoma 118 žmonių, septyni iš jų – reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuose.

Apie tai pirmadienį BNS informavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovė Justina Petravičienė.

Jos teigimu, dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma trims žmonėms, su deguonies kaukėmis gydomi 35 asmenys.

Lietuvoje iš viso patvirtinta 4490 COVID-19 ligos atvejų, tebeserga 2052 asmenys, 2327 – pasveiko.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 92 žmonės, dėl kitų priežasčių mirė 19 užsikrėtusiųjų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA