Pirmas vizitas per 20 metų: į Lietuvą atvyko Prancūzijos prezidentas E. Macronas | Kas vyksta Kaune

Pirmas vizitas per 20 metų: į Lietuvą atvyko Prancūzijos prezidentas E. Macronas

BNS 2020/09/28 19:01
URM nuotr.

Į Lietuvą oficialaus vizito pirmadienį atvyko Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas). Jis vizito metu turėtų daug dėmesio skirti situacijai Baltarusijoje.

[galerija kiek=”16″]

Su pirmąja ponia atvykusį Prancūzijos prezidentą Vilniaus oro uoste pasitiko Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, vėliau surengta priėmimo ceremonija prezidentūroje.

Po dvišalio susitikimo 20 valandą numatoma Lietuvos ir Prancūzijos prezidentų Gitano Nausėdos ir E. Macrono spaudos konferencija. Tai yra pirmasis dvišalis Prancūzijos prezidento vizitas Lietuvoje per beveik du dešimtmečius.

G. Nausėda ir Vilniuje esanti Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja paragino E. Macroną imtis tarpininko vaidmens sprendžiant politinę krizę Baltarusijoje. G. Nausėda su E. Macronu taip pat žada išsamiai aptarti santykius su Rusija.

Lietuvos valdžios atstovai yra kritikavę E. Macrono siekį užmegzti glaudesnį dialogą su Rusija, lietuviai taip pat nuogąstauja, kad prancūzų propaguojama Europos strateginės autonomijos idėja nesusilpnintų Europos ryšių su JAV gynybos ir saugumo srityje.

Prieš atvykdamas į Vilnių E. Macronas pareiškė, kad dėl rinkimų klastojimo Vakarų nepripažįstamas Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka turi trauktis iš pareigų. E. Macrono atstovai pranešė, kad jis yra pasirengęs Vilniuje susitikti su S. Cichanouskaja.

Prancūzijos prezidentas Lietuvoje viešės dvi dienas. Antradienį jis aplankys Rukloje NATO batalione tarnaujančius prancūzų karius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA