Šilumos rekordai baigėsi: sugrįš rudeniški orai | Kas vyksta Kaune

Šilumos rekordai baigėsi: sugrįš rudeniški orai

R. Tenio nuotr.

Labai šilta, nemažai šilumos rekordų pasiekusi savaitė baigėsi. Su tam tikromis išlygomis galima teigti, kad tai buvo bobų vasara. Šiąnakt praslinkęs šaltasis atmosferos frontas išstūmė tropinį orą ir į Lietuvą sugrąžino mums labiau įprastą vidutinių platumų oro masę.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, pirmadienį mūsų regione stiprės aukštesnio slėgio sritis, todėl slėgis kils, debesys pamažu sklaidysis. Didesnėje šalies teritorijos dalyje lietus mažai tikėtinas, tik šiauriniuose rajonuose kai kur trumpai palis.

Nestiprus vėjas daugiausia pūs iš pietų, tačiau šiluma jau nelepins. Aukščiausia temperatūra labiau debesuotuose šiauriniuose rajonuose tesieks 13–16 laipsnių – tiek dar vakar buvo fiksuojama naktį. Šviesesniuose centriniuose ir pietiniuose rajonuose oras šiandien sušils iki 17–18, Suvalkijoje iki 19 laipsnių.

Antradienio naktį orų sąlygos išliks panašios. Bus nepastoviai debesuota, žymesnio lietaus nenumatoma. Vėjas po truputį suksis iš pietryčių, rytų, bet dar bus nestiprus. Pragiedrėjus temperatūra daug kur nukris iki 5–10 laipsnių šilumos, vėsiausia bus šiauriniuose rajonuose. Šiltų vandenų apsuptoje Kuršių nerijoje temperatūra svyruos apie 12 laipsnių.

Antradienio dieną Lietuvą užkabins virš Rumunijos besisukantis ciklonas. Pietiniuose rajonuose padaugės debesų, o kai kur ir truputį palis. Vėjas pūs iš pietryčių, rytų, 5–10 m/s. Temperatūra daugelyje krašto vietovių kils iki 17–20 laipsnių, vidurio Lietuvoje gali būti dar truputį šilčiau.

Paskutinę rugsėjo dieną, ciklonui bandant priartėti, šiek tiek sustiprės rytų, šiaurės rytų vėjas. Šiaurinėje šalies pusėje tiek naktį, tiek dieną bus nepastoviai debesuota ir sausa. Naktį temperatūra čia pažemės iki 7–10 laipsnių, o dieną vyraus 18–20 laipsnių šiluma.

Pietinėje šalies pusėje bus debesuota su pragiedruliais, kai kur gali truputį palynoti. Naktį dėl tankesnių debesų temperatūra bus švelnesnė, apie 10–12 laipsnių, o dieną oras ir čia sušils iki 19–20 laipsnių.

Ketvirtadienį per Lietuvą slinks minėto ciklono genamas mažai aktyvus atmosferos frontas. Dangų jau beveik visur pridengs debesys, vietomis trumpai palis. Pūs smarkokas šiaurės rytų, rytų vėjas. Temperatūra naktį svyruos tarp 8–13 laipsnių, o dieną oras sušils iki 16–20 laipsnių šilumos.

Penktadienį numatomi gana debesuoti, drėgnesni orai. Lietaus tikimybė taip pat bus didesnė. Įsismarkaus rytų vėjas. Temperatūra naktį neturėtų kristi žemiau 8–13 laipsnių, tačiau dieną dėl debesų ir vėjo bus vėsiau, vyraus 16–18 laipsnių šiluma.

Savaitgalį prognozuojami vėjuoti, tarpais su lietumi, tačiau šiltesni orai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA