Remonto Kauno apskrityje sulauks vienas blogiausių šalies krašto kelių | Kas vyksta Kaune

Remonto Kauno apskrityje sulauks vienas blogiausių šalies krašto kelių

R. Tenio nuotr.

Iš Kėdainių į Ukmergę dažnai važinėjančių vairuotojų laukia geresni laikai. Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) skelbia pasirašiusi sutartį dėl krašto kelio Nr. 145 remonto – automobiliai sutvarkyta danga turėtų skrieti jau kitą rudenį.

Kaip nurodoma LAKD pranešime, įsigaliojo direkcijos ir rangovo sutartis dėl krašto kelio Nr. 145 Kėdainiai–Šėta–Ukmergė 26,80-40,27 km ruožo rekonstravimo. Sutarties, kuri pasirašyta 2020 m. rugsėjo 11 d., vertė – 11,97 mln. eurų su PVM. Darbai turi būti atlikti per 9 mėnesius nuo sutarties įsigaliojimo, į šį terminą neįskaičiuota kasmetinė 3 mėnesių technologinė pertrauka.

Konkursui buvo pateikti 4 pasiūlymai. Jie vertinti pagal ekonominį naudingumą, kai atrenkamas geriausias pasiūlymas, atsižvelgiant į kainos ir kokybės kriterijų santykį. Šiame pirkime kokybiniai kriterijai – darbų atlikimo terminas mėnesiais nuo pirkimo sutarties įsigaliojimo, papildoma statinio garantinio termino trukmė metais ir kaina.

Įgyvendinus projektą, anot LAKD, pagerės eismo sauga, nes bus įgyvendinti sprendiniai, mažinantys eismo įvykių riziką. Minėtas kelio Nr. 145 Kėdainiai–Šėta–Ukmergė ruožas bus praplatintas ir rekonstruotas pagal krašto keliui keliamus techninius reikalavimus.

Šiuo metu ruožo kokybiniai rodikliai smarkiai nebetenkina galiojančių reikalavimų, o priežiūra reikalauja vis didesnių finansinių išteklių. Kelio ruožo dangos būklės indeksas (DBI) – 4,48 ir tai vienas iš blogiausių krašto kelių ruožų, todėl jis yra prioritetinis.

Projektas finansuojamas Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA