Vytauto Didžiojo universiteto dėstytojai nustatytas koronavirusas | Kas vyksta Kaune

Vytauto Didžiojo universiteto dėstytojai nustatytas koronavirusas

Asociatyvi nuotr.

VDU Muzikos akademijoje nustačius koronaviruso atvejį, studentai atkreipė dėmesį, jog informacijos universitetas neteikia, o užsikrėsti gali ir jų artimiausi žmonės. Pastatas bus dezinfekuojamas ir užsiėmimai pirmadienį universiteto patalpose nevyks.

Studentus pasiekė laiškas iš VDU studijų departamento, jame rašoma, jog nustačius koronavirusinę infekciją bus dezinfekuojamos patalpos, todėl universitetas laikinai nedirbs.

„Mieli studentai, informuojame, kad muzikos akademijoje (Čepinsko g. 5) nustačius COVID-19 atvejį, pirmadienį pastatas uždaromas dezinfekcijai, ir užsiėmimai nevyks. Antradienį užsiėmimai vyks“, – rašė studentas, kokią informaciją gavo savo elektroniniame pašte.

Studentai baiminasi, jog nežinodami kas sirgo, jie gali virusą parsinešti į namus ir užkrėsti giminaičius, nes universitetas daugiau informacijos apie užfiksuotą užsikrėtimą nesuteikė ir apie saviizoliaciją taip pat nepranešė.

„VDU Muzikos akademija pirmadienį bus dezinfekuojama dėl joje užsikrėtusių asmenų Covid-19. Studentai nėra įspėti kas iš jų tarpo sirgo ir lankėsi universitete. Todėl VDU sudaro sąlygas kitiems asmenims apkrėsti ne tik aplinkinius studentus, bet ir artimuosius bei giminaičius. Taip pat negalima savi izoliacija 2 savaites, nes neturim informacijos“, – rašė susirūpinęs studentas.

Susisiekus su VDU atstove Ina Žurkuviene, ši patvirtino, jog Muzikos akademija pranešė apie užsikrėtimo atvejį ir imasi visų priemonių, jog būtų užtikrintas universiteto bendruomenės saugumas.

Atstovės žiniomis, atvejis nustatytas dėstytojai ir yra siejamas su anksčiau fiksuotu židiniu Kauno muzikiniame teatre.

Ji patikino, jog minima dėstytoja jau savaitę laiko nesilankė universitete ir kontakto neturėjo nei su kitais dėstytojais nei su studentais, tačiau imamasi priemonių, jog būtų užtikrintas visų saugumas.

„Stebim situaciją, kad nebūtų daugiau atvejų, patalpos uždaromos ir dezinfekuojamos, kad būtų užtikrintas tiek dėstytojų, tiek studentų saugumas“, – teigė I. Žurkuvienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA