Naujų židinių nenustatyta, tačiau koronaviruso atvejų augimas neramina | Kas vyksta Kaune

Naujų židinių nenustatyta, tačiau koronaviruso atvejų augimas neramina

BNS 2020/09/26 17:46
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Lietuvoje trečią parą iš eilės užsikrėtimų koronavirusu skaičiui viršijant šimtą, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovai sako, kad situacija išlieka sudėtinga, tačiau naujų židinių šiuo metu nenustatoma.

NVSC specialistė Austina Vžesniauskaitė teigia, jog kol kas anksti kalbėti ir apie padėties normalizavimąsi karštuoju tašku tapusiame Raseinių rajone.

„Tikrai dar skaičiuojama labai daug atvejų židiniuose, situacija labai sudėtinga, apie tą nusiraminimą dar nėra kalbos, tačiau naujų židinių nepastebėjome, neužfiksavome – bent tiek gerai. (…) Ir visoje Lietuvoje naujų židinių bent per šią parą nenustatyta“, – BNS šeštadienį komentavo A. Vžesniauskaitė.

Jos teigimu, didelė dalis naujų atvejų tenka būtent Kauno ir Šiaulių apskrityse esantiems židiniams.

„Raseiniai ir Radviliškis Šiaulių apskrityje, pačiuose Šiauliuose, – situacija daugiau iš tų karštųjų taškų, iš tokių miestų, kur labai išplitę, dėl to labai daug skaičiuojama atvejų“, – sakė A. Vžesniauskaitė.

NVSC šeštadienį skelbia, kad per praėjusią parą nustatyta 111 naujų koronaviruso atvejų. Iš jų Kauno apskrityje registruotas 61 atvejis, Šiaulių – 23, Vilniaus – 16, Telšių – penki, Panevėžio – keturi, o Klaipėdos bei Tauragės apskrityse – po vieną atvejį. Ankstesnėmis paromis šalyje fiksuota 114 ir 138 atvejų.

Lietuvoje iš viso patvirtinti 4295 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 1868 asmenys, 2319 – pasveiko.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 89 žmonės. Izoliacijoje yra 19 tūkst. 791 asmuo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA