Kauniečius kviečia būti turistais savame krašte: nuolaidos, renginiai ir kitos veiklos | Kas vyksta Kaune

Kauniečius kviečia būti turistais savame krašte: nuolaidos, renginiai ir kitos veiklos

Monte Pacis nuotr.

Tarptautinė turizmo diena kasmet minima rugsėjo 27 dieną. Kaunas visą paskutinį rugsėjo savaitgalį kviečia turistauti iš peties – nesvarbu, ar esate svečias, pakeleivis, o galbūt tikras kaunietis.

[galerija kiek=”4″]

Būtent šiemet, pandemijos akivaizdoje, būti turistu savo mieste, savo šalyje – ne tik neišvengiama, bet ir madinga ir net socialiai atsakinga. O kad pramogų ir idėjų laisvalaikiui nepritrūktų, „Kaunas IN“ su savo bičiuliais muziejuose, restoranuose, viešbučiuose, „Aušra SPA“ ir kt. partneriais surengė kaunastiškų atradimų planą, rašoma „Kaunas IN“ pranešime žiniasklaidai.

Pasaulinė turizmo diena, kaip profesinė turizmo verslo atstovų šventė, pradėta minėti nuo 1980-ųjų. Kasmet Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacijos generalinis sekretorius laišku kreipiasi į turizmo sektorių koordinuojančias institucijas, kviesdamas minėti profesinę šventę ir atsižvelgti į siūlomą temą.

Pasaulinė turizmo diena buvo skirta kultūriniam, jaunimo, aukštos kokybės, ekologiniam ir kt. turizmui populiarinti. 2020 m. Pasaulinės turizmo dienos tema, atsižvelgiant į dėl COVID-19 pandemijos susiklosčiusią padėtį, – „Turizmas savame krašte“.

Taigi rugsėjo 26-27 dienomis aplankę įvairius Kauno muziejus bei viešbučius „Moxy“ ir „Park Inn by Radisson Kaunas“ ar baseino ir pirčių erdvę „Aušra Spa“ ir pasakę slaptažodį „kaunasticturistas“ galėsite laimėti net 250 įkvepiančių prizų, padėsiančių Kauną pažinti dar artimiau.

Dovanos lauks įvairiose miesto vietose – laisvalaikį leisti kvies baseino ir pirčių erdvė „Aušra Spa“, didžiausia Baltijos šalyse „Žalgirio“ arena paragins sėkmę išbandyti metant į krepšį „Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ rungtynių pertraukos metu. „Oreiviai.lt“ suorganizuos skrydį oro balionu, o „Pilotai.lt“ paskraidins ultralengvuoju lėktuvu, apsistoti pakvies viešbučiai „Moxy“ ir „Park Inn by Radisson Kaunas“.

Išskirtinis Pažaislio vienuolyne veikiantis restoranas „Monte Pacis“ laiminguosius pavaišins degustacine vakariene, o „Partycruiser“ padovanos pasiplaukiojimą Kauno mariose leidžiantis saulei. 

Prie Tarptautinės turizmo dienos šventės prisijungė kavinės ir restoranai „Monte Pacis“, „Pelėdinė“, „Višta puode“, „Rebels Irish Pub“, „Hogas Pub“, „La Fin“, „Nuogas“, „BO“, „Rocknrolla“, „Donelaičio“, „Uvus“, „Diverso“, „Chačapuri“, „Bocmanas“, „Momo Grill“, „Oliv Kitchen“, „Lithuanian Pun Entry“, „Entry“ biliardo klubas ir „Ali šokoladinė“.

Su specialiu šventės slaptažodžiu „kaunasticturistas“ šios maitinimo įstaigos suteiks nuolaidą, tad laimėtoju galės pasijausti kiekvienas.

Sekmadienį – paskutinį šį mėnesį – apsilankymas daugelyje mieste veikiančių muziejų visiškai nemokamas. Tai – nuo praėjusių metų veikianti itin sėkminga Kultūros ministerijos iniciatyva, kurią jau spėjo pamilti daugelis kauniečių ir miesto svečių.

Taigi rugsėjo 27 d. svečių lauks Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus, A. Žmuidzinavičiaus kūrinių ir rinkinių kolekcija, Kauno paveikslų galerija, Istorinė LR Prezidentūra, Kauno miesto muziejaus Rotušės skyrius, Kauno IX forto muziejus, Lietuvos švietimo istorijos muziejus, Maironio lietuvių literatūros muziejus, Lietuvos liaudies buities muziejus Rumšiškės.

Taip pat Lietuvos aviacijos muziejus, Karo technikos muziejus VI forte, Vytauto Didžiojo Karo muziejus, Salomėjos Nėries ir Bernardo Bučo namai-muziejus, Juozo Grušo namai-muziejus, Juozo Tumo-Vaižganto butas-muziejus, Balio ir Vandos Sruogų namai-muziejus, Vaikų literatūros muziejus. Apsilankę vienoje ar keliose šių įstaigų nepamirškite ištarti slaptažodžio „kaunasticturistas“.

Siurprizų galėsite rasti ir keliaudami iš Vilniaus į Kauną „Kautros“ autobusuose. Organizatoriai rekomenduoja keliauti po Kauną dviračiu.

„CityBee“ šiam tikslui padovanos net 100 valandų trukmės kelionių. Tereikia programėlėje įvesti nuolaidos kodą „kaunasticturistas“ – šis pasiūlymas galioja nuo rugsėjo 25 d. vidurnakčio iki rugsėjo 29 d. vidurnakčio.

Radijo stotis „Zip FM“ visą savaitę iki Tarptautinės turizmo dienos kvies dalyvauti kaunastiškuose žaidimuose ir laimėti prizų – nuo jau ikoniniais tapusių „Garbės žodis“ marškinėlių ir kojinių su „Seneliu išminčiumi“ iki nakvynių viešbučiuose, skrydžių virš Kauno, degustacinės vakarienės ir spa malonumų, tad atsisukite reikalingą bangą jau rugsėjo 21 d. ir klausykite laidos „ZIP Rytas su Gedu ir Timūru“ visą savaitę nuo 9 iki 10 valandos ryte.

Organizatoriai primena, kad renginiuose privaloma laikytis Lietuvoje galiojančių saugumo rekomendacijų įskaitant saugų ir pagarbų atstumą nuo aplinkinių turistautojų, veido kaukės dėvėjimą nurodytose vietose ir kt.

Nuolaidos restoranuose rugsėjo 25–27 d. su slaptažodžiu kaunasticturistas 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA