Paaiškėjo šalies vadovų koronaviruso tyrimų rezultatai | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo šalies vadovų koronaviruso tyrimų rezultatai

BNS 2020/09/25 16:10
DELFI nuotr.

Prezidento Gitano Nausėdos bei premjero Sauliaus Skvernelio koronaviruso (COVID-19) testai yra neigiami, BNS aptvirtino jų atstovai.

Prezidento atstovas Antanas Bubnelis BNS informavo, kad G. Nausėdos bei ponios Dianos Nausėdienės, taip pat ir sekmadienio renginyje Kryžkalnyje dalyvavusių kelių Prezidentūros darbuotojų koronaviruso testai yra neigiami.

Anot A. Bubnelio, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai nurodė, jog įvertinus tai, kad prezidentas ir pirmoji ponia renginyje dalyvavo dėvėdami kaukes ir laikydamiesi kitų rekomendacijų, jokių papildomų saugumo priemonių jiems imtis nereikia.

Penktadienį koronaviruso testas atliktas ir premjerui S. Skverneliui, jis yra neigiamas, BNS patvirtino premjero atstovas Tomas Beržinskas.

Šalies vadovas bei premjeras COVID-19 testus atliko, kai Raseinių rajono meras Andrius Bautronis ir administracijos direktorius Edmundas Jonyla penktadienį pranešė, kad jiems nustatyta COVID-19 liga.

Prezidentas sekmadienį kartu su Raseinių savivaldybės vadovais dalyvavo renginyje atidengiant monumentą partizanams. Šiame renginyje taip pat dalyvavo premjeras S. Skvernelis, parlamentarai, ministrai, kt.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovė Justina Petravičienė BNS teigė, kad renginio Kryžkalnyje data nepatenka į užkrečiamąjį periodą, todėl renginio dalyviams izoliuotis nereikia.

„Mūsų žiniomis, pagal tai, kada asmeniui yra patvirtinta COVID-19 liga, tos dienos, kuomet buvo renginys, nebūtų laikomas užkrečiamuoju periodu, ir asmenys, kurie bendravo su juo, nebūtų laikomi didelės rizikos sąlytį turėjusiais asmenimis“, – penktadienį sakė J. Petravičienė.

Pasak NVSC, pastarąją parą rajone nustatyti 24 nauji koronaviruso atvejai. Iš visų čia užsikrėtę yra per 200 žmonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA