Koronavirusas patvirtintas Raseinių rajono merui ir administracijos direktoriui (dar papildyta) | Kas vyksta Kaune

Koronavirusas patvirtintas Raseinių rajono merui ir administracijos direktoriui (dar papildyta)

Kas vyksta Kaune, BNS, 2020/09/25 09:07
R. Tenio nuotr.

Raseinių rajono meras Andrius Bautronis socialiniame tinkle „Facebook“ penktadienio rytą pranešė, kad jam patvirtintas koronavirusas, vėliau apie infekciją informavo ir administracijos direktorius Edmundas Jonyla.

„COVID-19 kiekvieną dieną pateikia vis naujų iššūkių. Ryte sužinojau, kad ir mano tyrimas yra teigiamas. Užbėgant nepagrįstiems kaltinimams už akių, galiu patvirtinti, kad savaitgalį profilaktiškai atlikau tyrimus ir tuo metu nebuvau užsikrėtęs koronaviruso infekcija“, – rašė A. Bautronis.

Raseinių rajono meras pabrėžė, kad renginiuose dalyvaudavo tik užtikrintas, kad šia infekcija neserga. „Tikiuosi, kad mano asmeninė patirtis ir daugelio kitų žmonių – giminaičių, pažįstamų ar draugų jus paskatins tik dar labiau būti atsakingiems ir vieningiems. Virusas nesirenka žmogaus nei pagal vardą, amžių ar lytį. Turime suprasti, kad socialinė distancija – pagrindinė prevencinė priemonė kovai su COVID-19. Likite sveiki“, – rašė meras.

Tarsis dėl lokalaus karantino

Dėl sparčiai plintančio koronaviruso Raseinių rajono savivaldybės Ekstremaliųjų situacijų komisija penktadienį tarsis, ar siūlyti Vyriausybei įvesti lokalų karantiną.

Kaip BNS penktadienį ryte sakė meras A. Bautronis, komisija rinksis sulaukusi naujausių duomenų iš mobiliųjų patikros punktų.

„Mes ryte turime pasitarimą su gydymo įstaigų vadovais, žiūrėsime, ką turime devintai valandai iš mobilaus punkto, dešimtą valandą planuojame šaukti Ekstremaliųjų situacijų komisiją. Vis dėlto manau, kad kreipsimės į Vyriausybę su nutarimu, kad prašome skelbti Raseinių rajone lokalų karantiną. Tada jau įsijungtų įstatymai, visi mechanizmai“, – teigė meras.

Ketvirtadienio duomenimis, per pirmąsias tris rugsėjo savaites Raseiniuose nustatyta 112 susirgimų, rugpjūtį čia nebuvo registruota nė vieno užsikrėtusiojo COVID-19.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ketvirtadienį tvirtino, tiek Raseiniuose, tiek kituose spartaus koronaviruso plitimo taškuose Radviliškyje ir Šiauliuose lokalaus karantino įvesti neplanuojama.

Papildyta 10.05 val.

Apie nustatytą koronavirusą pranešė ir Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktorius E. Jonyla.

„Šiuo metu izoliavausi namuose, darbuojasi pavaduotojai – tiek mano pavaduotoja, kuriai nepasitvirtino testas vakar, tiek vicemeras nepasitvirtinęs yra“, – BNS teigė administracijos vadovas.

Ir jis, ir meras tvirtina ligos simptomų nejaučiantys.

Anot E. Jonylos, šiuo metu didžioji dalis iš maždaug 100 savivaldybės administracijos darbuotojų dirba nuotoliniu būdu, apie 15 darbuotojų yra izoliavęsi dėl artimų kontaktų, įskaitant jį patį ir merą.

Papildyta 11.04 val.

Bendras renginys su užsikrėtusiuoju

Kartu su Raseinių meru Andriumi Bautroniu sekmadienį paminklo partizanams atidaryme Kryžkalnyje dalyvavusiems asmenims izoliuotis nebūtina, sako Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovė Justina Petravičienė.

Jos teigimu, sekmadienis, kai vyko renginys, dabartiniais epidemiologų duomenimis, nepakliūva į užkrečiamąjį laikotarpį.

„Mūsų žiniomis, pagal tai, kada asmeniui yra patvirtinta COVID-19 liga, tos dienos, kuomet buvo renginys, nebūtų laikomas užkrečiamuoju periodu, ir asmenys, kurie bendravo su juo, nebūtų laikomi didelės rizikos sąlytį turėjusiais asmenimis“, – penktadienį BNS sakė J. Petravičienė.

Sekmadienį vykusiame paminklo atidaryme Kryžkalnyje, kur lankėsi apie užsikrėtimą koronavirusu penktadienį pranešęs Raseinių meras, dalyvavo prezidentas Gitanas Nausėda, premjeras Saulius Skvernelis, parlamentarai, ministrai, kt.

Pasak NVSC atstovės, šiuo metu nėra rekomendacijos renginyje buvusiems žmonėms izoliuotis.

„Pagal šiuo metu turimus duomenis – ne (izoliuotis nereikia), riboti kontaktus mes siūlome visiems, ypač Raseinių rajone ir kituose karštuose regionuose, kiekvienam asmeniui, gyvenančiam Lietuvoje, kur matome didėjančius atvejus. Mūsų aplamai bendra rekomendacija – kiek įmanoma riboti socialinius kontaktus“, – teigė J. Petravičienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA