Kėdainiuose esančios „Maximos“ darbuotojai nustatytas koronavirusas | Kas vyksta Kaune

Kėdainiuose esančios „Maximos“ darbuotojai nustatytas koronavirusas

BNS 2020/09/25 18:26
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kėdainiuose veikiančios prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvės darbuotojai penktadienį nustatytas koronavirusas, pranešė įmonė.

Jos teigimu, ši darbuotoja pastarąjį kartą darbe buvo rugsėjo 19 dieną ir nuo to laiko saviizoliavosi namuose, nes COVID-19 liga diagnozuota jos šeimos nariui.

„Apgailestaujame, kad koronavirusas buvo nustatytas mūsų darbuotojai, kuri jau beveik savaitę saviizoliuojasi namuose, nes COVID-19 yra susirgęs jos šeimos narys. Nenustatyta, kad ji būtų turėjusi artimų kontaktų su kitais kolegomis, dirbančiais toje pačioje „Maximos“ parduotuvėje. Konsultuojamės su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru ir esant poreikiui imsimės rekomenduojamų veiksmų“, – pranešime spaudai cituojama prekybos tinklo „Maxima“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Anot jos, parduotuvės vidaus patalpos dezinfekuotos.

E. Dapkienės teigimu, „Maxima“ parduotuvėse laikomasi sugriežtintų higienos reikalavimų: reguliariai dezinfekuojami vežimėliai ir krepšeliai bei kiti įvairūs paviršiai, parduotuvių vėdinimui yra padidinta šviežio oro cirkuliacija. Darbuotojai aprūpinti būtinomis apsaugos priemonėmis – medicininėmis kaukėmis ar apsaugos skydeliais, pirštinėmis, dezinfekciniais rankų skysčiais. Kasdien darbuotojams matuojama temperatūra. Jeigu jie jaučiasi prastai, turi peršalimo ar gripo simptomų, tuomet jų prašoma likti namuose.

Iš viso nuo koronaviruso pandemijos pradžios susirgimai koronavirusu diagnozuoti 19 „Maximos“ darbuotojų, iš jų 16 yra visiškai pasveikę ir grįžę į darbus.

Iki šiol dėl COVID-19 ištirti 633 šio prekybos tinklo darbuotojai. Šiuo metu 12 darbuotojų testų atsakymų dar laukiama, šeši iš jų yra užsiregistravę profilaktikos tikslais, kuomet Lietuvos savivaldybės organizuoja tokius tyrimus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA