Kauno rajono gyventojai nuo gripo bus skiepijami nemokamai | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono gyventojai nuo gripo bus skiepijami nemokamai

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Atsižvelgiant į ekstremalią situaciją šalyje dėl koronaviruso (COVID-19 ligos) plitimo, 2020-2021 m. gripo sezoną pasiskiepyti yra svarbiau nei bet kada. Kauno rajono savivaldybė yra suinteresuota, kad pasiskiepytų kuo didesnė savivaldybės gyventojų dalis, dėl to rajone deklaruotus gyventojus žada skiepyti savivaldybės biudžeto lėšomis.

Pirminės sveikatos priežiūros centrai, teikiantys paslaugas Kauno rajono savivaldybėje šiemet yra užsisakę didesnius sezoninės gripo vakcinos kiekius rizikos grupės asmenims, kurie yra skiepijami valstybės lėšomis. Pageidaujantys skiepytis turi kreiptis į savo šeimos gydytoją, rašoma Kauno rajono pranešime žiniasklaidai.

Rizikos asmenų grupės skiepijamos valstybės lėšomis: 65 m. ir vyresni asmenys, asmenys, sergantys lėtinėmis ligomis (širdies kraujagyslių, plaučių, metabolinėmis, inkstų ligomis, bronchine astma, cukriniu diabetu, asmenys, kuriems yra imunodeficitinė būklė). Taip pat asmenys, dirbantys sveikatos priežiūros įstaigose, gyvenantys socialinėse globos ir slaugos įstaigose ar nėščiosios.

Kauno rajono savivaldybės taryboje buvo pritarta, kad savivaldybės biudžeto lėšomis bus skiepijami ir tie rajono gyventojai, kurie norės pasiskiepyti, tačiau nepatenka į rizikos grupes. Švietimo, socialinių paslaugų teikimo, globos, kultūros įstaigų darbuotojams, užtikrinant jų darbo nepertraukiamumą, skiepijimas bus organizuojamas jų darbovietėse.

Kiti gyventojai, kurie nepatenka į rizikos grupes ar nėra minėtų profesinių grupių darbuotojai, nemokamai galės pasiskiepyti, prieš tai paskambinę į Kauno rajono Visuomenės sveikatos biurą tel. Nr. +370 646 93 868, +370 605 28 608, +370 67 79 49 97 ir užsiregistravę. Nemokamai bus skiepijami gyventojai, kurių deklaracijos vieta yra Kauno rajono savivaldybė.

Registracija bus vykdoma laikotarpiu nuo 2020 m. rugsėjo 28 d. iki 2020 m. spalio 9 d. darbo dienomis 9.00-16.00 valandomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA