R. Daškevičiaus žmogžudystės užsakymu įtariamas nusikalstamo pasaulio šulas namą Kačerginėje pavertė tvirtove | Kas vyksta Kaune

R. Daškevičiaus žmogžudystės užsakymu įtariamas nusikalstamo pasaulio šulas namą Kačerginėje pavertė tvirtove

delfi.lt / Nerijus Povilaitis 2020/09/25 16:44
DELFI nuotr. / "Kas vyksta Kaune" montažas

Kauno rajone, Kačerginės miestelyje, gyvena ne tik pasiturintys verslininkai, senosios inteligentijos atstovai, bet ir šešėlinio pasaulio veikėjas Rolandas Dromantas, pravarde Ilgas. Jis – vienas iš trijų asmenų, kurie ankstų trečiadienio rytą sulaikyti per „Aro“ šturmą įtariant prisidėjus prie nusikalstamo pasaulio šulo Remigijaus Daškevičiaus-Daškės nužudymo. Kačerginės gyventojai papasakojo, kuo išsiskyrė R. Dromantas, kaip šturmui parengta tvirtove paversti jo namai.

Ginkluoti apsaugininkai budėdavo visureigiuose užvestais varikliais

Šalia Nemuno pakrantės besidriekiančioje, pušų apsuptoje J. Biliūno gatvėje, už aklinos, vaizdo kameromis nusagstytos metalinės tvoros, stūkso nemenkų gabaritų keliaaukštis pastatas. Einant gatve matyti tik viršutinė jo dalis, o tai, kas vyksta kieme, užstoja aukšta tvora.

Vietos gyventojai puikiai žino, kad už šios tvoros gyvena tikrai neeilinė asmenybė, – koviniais ginklais ginkluotų asmens sargybinių nuolat saugomas kadaise veikusios ir šiurpą kėlusios „Daškinių“ grupuotės vienas iš šulų R. Dromantas, pravarde Ilgas.

Rolandas Dromantas / DELFI nuotr.

„Kiek anksčiau jis buvo saugomas tiesiog demonstratyviai. Gatvėje, prie jo namų, stovėjo visureigiai su nuolat užvestais varikliais. Tikriausiai tam, kad kilus pavojui juose sėdintys asmens sargybiniai galėtų iš karto reaguoti“, – portalui „Delfi“ pasakojo anksčiau netoli Kačerginės gyvenęs verslininkas.

Jis prisiminė kartą turėjęs ne pačią maloniausią akistatą su šiais apsauginiais. Važiuodamas pro R. Dromanto namus nemažai kainuojančiu savo automobiliu jis kažkodėl sukėlė sargybiniams įtarimą.

Šie nesibodėjo žmogų savo automobiliais sekti iki pat parduotuvės, nuėjo iš paskos, kad įsitikintų, kas jis toks.

Namas Kačerginėje, kuriame gyvena Rolandas Dromantas / DELFI nuotr.

Pasirinktą gyvenimo būdą pavadino namų areštu

Nenuostabu, kad dėl šio gyventojo kriminalinės praeities apie neįprastą kaimynystę kalbėję žmonės prašė neminėti nei jų vardų, nei pavardžių.

„Ši kaimynystė nėra pati maloniausia. Nors jis pats – niekur nesikišantis, savo kieme tarsi namų arešto sąlygomis gyvenantis žmogus, niekas nežino, ar prieš jį nebus surengtas koks išpuolis. Juk išlaikyti sargybinius kainuoja nemažai, o tam tikriausiai yra rimta priežastis. Tikrai nebūtų smagu, jeigu einant gatve pro šį namą kas nors į jį sugalvotų šauti granatsvaidžiu, o jo apsaugininkai surengtų atsakomąsias šaudynes“, – sakė vienas Kačerginės gyventojų.

R. Dromantas, kaimynų teigimu, čia gyvena beveik du dešimtmečius. Registrų centro duomenimis, įspūdingo aukščio tvora apjuostą namų valdą sudaro trys žemės sklypai su pastatais. Turtas priklauso ne R. Dromantui, nuosavybė užregistruota moters, panašu, jo gyvenimo draugės, vardu.

Sujungus tris sklypus įspūdingų gabaritų kiemas ribojasi su dviem gatvėm – J. Biliūno ir Nemuno. Įrengti dveji vartai, ko gero, tam, kad kilus pavojui būtų galima pasprukti pro atsarginį išvažiavimą.

Namas Kačerginėje, kuriame gyvena Rolandas Dromantas / DELFI nuotr.

Kieme – baseinas ir apsaugos patalpos

Kiek anksčiau sklandė gandai, kad R. Dromantas savo namus pavertė neįveikiama tvirtove. Esą jo valdą juosianti tvora – neperšaunama, iš specialaus, kulkoms atsparaus stiklo pagaminti visi namo langai, o saugantis atakos iš oro specialiai sutvirtintas net stogas. Kiek tokie spėjimai teisingi, panašu, gali atsakyti tik pats šio namo gyventojas.

Nors pastaruoju metu gatvėje, prie šio namo vartų, jau nematyti stovinčių apsaugininkų visureigių, kaimynystėje gyvenantys žmonės sakė, kad jie niekur nedingę.

„Jį saugo iki šiol. Kieme, prie vartų, yra įrengtas sargo namelis. Kitame sklypo gale, ten, kur Nemuno gatvė, stovi kitas namas, kuriame jie gyvena“, – sakė netoliese gyvenanti moteris.

Paklausta, ar jai tekę bendrauti su pačiu R. Dromantu, moteris pripažino niekada su kaimynu nešnekėjusi.

„Su jo patarnautojais teko bendrauti, o su juo – ne. Šiais metais jis buvo kažkoks neramus, kažką kasė, žemes nuolat vežė. Gal trinkeles klojo, nors jos tarsi jau buvo paklotos“, – sakė Kačerginės senbuvė.

Namas Kačerginėje, kuriame gyvena Rolandas Dromantas / DELFI nuotr.

Namą šturmavę kovotojai veržėsi per tvorą

Moteris prisiminė, kaip praėjusio trečiadienio rytą „Aro“ rinktinės kovotojai šturmavo R. Dromanto namus. Pasak kaimynės, pareigūnai turėjo kopėčias, jas atrėmė į aukštą tvorą ir sulipo vidun.

„Kai jie atrėmė kopėčias, pasigirdo trinktelėjimas, panašus į tą, koks būna šiukšlių mašinai surenkant konteinerius. Dar pagalvojau, kad savo konteinerio nesu į lauką išvežusi, tarsi ne ta diena, kai šiukšlių surinkėjai turi atvažiuoti. Pažvelgiau pro langą ir pamačiau, kaip apie dešimt vyrų kopėčiomis per tvorą į kaimyno sklypą lipa. Aplinkui buvo daug „Aro“ pareigūnų, mano kieme jų irgi buvo. Pro langą jiems pamojavau, šie man pamojavo“, – sakė R. Dromanto kaimynė.

Paklausus, ar R. Dromantas savo elgesiu ar pasirinktu gyvenimo būdu nekelia problemų, pašnekovė pakreipė pokalbio temą. Į šį klausimą nenori atsakyti ir kiti kalbinti gyventojai.

Namas Kačerginėje, kuriame gyvena Rolandas Dromantas / DELFI nuotr.

Baimę jausdamas gyveno ir kitas įtariamasis R. Užukauskas-Rublis

Ginkluoti asmens sargybiniai nuolat lydėjo ne tik R. Dromantą-Ilgą, bet ir dešiniąja jo ranka vadinamą Robertą Užukauską-Rublį. Jis taip pat sulaikytas įtariant prisidėjus prie buvusio bendražygio ir gaujos vadeivos R. Daškevičiaus nužudymo.

„Prieš kurį laiką teko nuomotis patalpas Kauno centre, name, kuriame, panašu, gyveno ar dirbo R. Užukauskas. Buvo kiek keista, kad kitų kaimynų Robertuku vadintas žmogus be palydos nežengia nė vieno žingsnio, apie jo praeitį sužinojau tik vėliau. Jam išeinant iš buto ar grįžtant namo, lydėdavę vyrai pirmiausia patikrindavo laiptinę“, – prisiminė Kauno centre patalpas nuomojęsis kaunietis.

Nuolat bijodamas dėl savo gyvybės R. Užukauskas yra įkūręs Kaune registruotą bendrovę „R&R consulting“, oficialiai dirba jos direktoriumi. Kalbama, kad tai – šiems veikėjams oficialias pajamas generuojanti bendrovė, o jos pavadinime užšifruoti abiejų „Daškinių“ vardai – Robertas ir Rolandas.

Viešai prieinamais duomenimis, šioje bendrovėje dirba 5 žmonės, naudojami 4 automobiliai – 2 priklausantys nuosavybės teise, 2 – įsigyti išperkamosios nuomos pagrindu.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA