Sinoptikai: savaitgalį toliau mėgausimės šiluma, bet permainos jau netoli | Kas vyksta Kaune

Sinoptikai: savaitgalį toliau mėgausimės šiluma, bet permainos jau netoli

R. Tenio nuotr.

Šiandien Lietuvos orus lems iš vakarų artėjančio ciklono rytinis pakraštys. Vakariniuose šalies rajonuose bus nepastoviai debesuota. Popietę, išaugus kamuoliniams debesims, kai kur trumpai palis, gali nugriaudėti ir perkūnija. Aukščiausia temperatūra čia sieks 21–24 laipsnius šilumos, pietų Žemaitijoje 25 laipsnius.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, rytiniuose ir pietiniuose respublikos rajonuose šiandien bus gana saulėta, lietaus nenumatoma. Oras įdienojus Aukštaitijoje įšils iki 23–25, pietų Lietuvoje – iki 26 laipsnių. Vasarišką idiliją drums tik stiprėjantis pietryčių vėjas.

Šeštadienį, ciklonui bandant prislinkti arčiau, pietryčių vėjas dar labiau sustiprės, dieną kai kur jo gūsiai gali siekti 15–16 m/s. Naktis jau nebus giedra, tačiau lietaus nenumatoma. Dėl debesų ir nerimstančio vėjo bus labai šilta, temperatūra nekris žemiau 14–17 laipsnių, tik šiaurės rytiniuose rajonuose gali būti laipsniu kitu vėsiau.

Šeštadienio dieną saulę jau kartas nuo karto pridengs debesys, tačiau lietaus tikimybė išliks nedidelė. Diena dar visame krašte bus vasariškai šilta ir greičiausiai vėl kai kuriose vietovėse viršys daugiamečius rekordus. Aukščiausia temperatūra sieks nuo 21–23 laipsnių šilumos šiaurės rytiniuose rajonuose iki 24–26 laipsnių pietvakarinėje šalies dalyje. Pavėsyje!

Sekmadienio naktis prognozuojama nepastoviai debesuota, lietaus tikimybė menka. Vis dar smarkaus pietryčių, rytų vėjas. Šioji naktis dar bus labai šilta, apie 12–17 laipsnių šilumos.
Sekmadienio dieną iš pietų artėjantis atmosferos frontas ims traukti dangų tankesniais debesimis.

Popietę pietiniuose rajonuose pradės lyti, o iki vakaro lietaus zona pasieks ir centrinius šalies rajonus. Palyti žada sodriai, tikėtina ir perkūnija. Vėjas daugiausia pūs iš pietryčių, apysmarkis, kai kur gūsiai vėl sieks 15 m/s. Šiluma pamažu trauksis.

Pietiniuose rajonuose šilčiausia bus apie pietus, kol nepradėjo lyti oras čia spės sušilti iki 20–22 laipsnių. Šiaurinėje šalies pusėje šiluma dar pasilaikys iki vakaro ir sieks 22–24 laipsnius. Ir su vasara jau atsisveikinsime.

Pirmadienį mūsų orus jau lems ciklono šaltesnioji dalis. Naktį daugelyje rajonų palis. Pūs gana stiprus rytų, pietryčių vėjas. Temperatūra naktį jau pažemės iki 9–14 laipsnių. Dieną numatomi gana debesuoti ir drėgni orai, lietus labiausiai tikėtinas šiaurinėje šalies pusėje. Vėjas suksis iš pietų ir po truputį rims. Šiluma jau bus rudeniška – tik 14–18 laipsnių.

Antradienio naktį orai trumpam pagerės, o dieną Rytų Lietuvą turėtų pasiekti iš pietų kylančio ciklono lietaus debesys. Vėjas pietryčių, vidutinio stiprumo. Temperatūra naktį svyruos tarp 6–11 laipsnių, dieną oras sušils iki 14–19 laipsnių šilumos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA