Šiluma dar niekur nesitrauks, į šalį vis drąsiau žengs lietus | Kas vyksta Kaune

Šiluma dar niekur nesitrauks, į šalį vis drąsiau žengs lietus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienio dieną iš vakarų priartės žemesnio slėgio laukas. Pirmoje dienos pusėje visoje šalyje orai bus mažai debesuoti ir sausi, popietę tankesni debesys atslinks į vakarinę šalies pusę, o rytinėje dangus išliks mažai debesuotas.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, vėlyvą popietę ar tik vakarop pajūryje ir Žemaitijoje daug kur formuosis kamuoliniai lietaus debesys, kurie prapliups trumpalaikiais lietumis, vietomis su perkūnija.

Pūs vidutinio stiprumo pietryčių, pietų vėjas, per perkūniją vėjas gali sustiprėti iki 14 m/s. Virš mūsų šalies laikysis šilto oro masė, todėl temperatūra įdienojus pakils iki 21-26 laipsnių.

Penktadienio naktį bus ir tankesnių debesų, ir giedresnio dangaus plotų, daug kur, bet daugiausia vakarinėje šalies dalyje trumpai palis, kai kur gali nugriaudėti perkūnija. Nelabai stiprus vėjas pūs iš pietryčių. Paryčiais temperatūra pažemės iki 10-15 laipsnių.

Penktadienio dieną vyraus nepastoviai debesuoti orai, didesnėje šalies dalyje, trumpai palis, bet didžiausia lietaus tikimybė bus vakariniuose rajonuose, kai kur gali nugriaudėti ir perkūnija. Pamažu stiprės pietryčių vėjas, popietę jis jau bus apysmarkis. Diena bus šilta, temperatūra kils iki 20-25 laipsnių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA