Autentiškos tavernos įkūrėjas: „Lankytojai čia priimami kaip svetingumu garsėjančiuose gruzinų namuose“ | Kas vyksta Kaune

Autentiškos tavernos įkūrėjas: „Lankytojai čia priimami kaip svetingumu garsėjančiuose gruzinų namuose“

R. Tenio nuotr.

Vos prieš pusę metų užgimusi kaunietės Anos ir gruzino Avtandil draugystė tapo ne tik žavia meilės istorija, bet ir partneryste, pradžiuginusia visus Sakartvelo virtuvės bei kultūros mylėtojus. Rudens pradžioje, paskatinti permainingo periodo atskirose darbinėse veiklose, verslininkė, prieš daugiau nei 10 metų įkūrusi iki šiol sėkmingai veikiantį patalynės bei interjero detalių tinklą „elitO“, ir vyriausiasis šefas nusprendė sujungti savo gabumus ir įkurti bendrą verslą – autentišką, svetingumu garsėjančią gruziniško maisto taverną „Tiflis“.

[galerija kiek=”12″]

Ilgamete patirtimi versle bei organizaciniais įgūdžiais pasižyminti Ana ėmėsi verslo administravimo bei vadybos užduočių, tuo tarpu Avtandil pritaikė savo sakartveliškos virtuvės žinias bei įgūdžius ir ėmėsi gamybos subtilybių. Naujajai sakartveliško maisto tavernai įkūrėjai pasirinko ramią vietą, kiek toliau nuo pagrindinių miesto gatvių šurmulio – Žaliakalnyje, Kalniečių g. 102 name.

Vyraujant gražiems orams klientai gali mėgautis grynu oru ir šviežiai kepamų gruziniškų šašlyku aromatu lauko erdvėje, o kiek atvėsus – ir chinkaliais bei chačapuriais gardžiai kvepiančioje vidaus erdvėje.

Prieš prasidedant koronaviruso sukeltai krizei Avtandil prisidėjo kuriant bei leidžiant gruziniškų patiekalų, tokių kaip chinkali bei ciurchela, gamybos liniją. Karantino akivaizdoje didelė dalis prekybos sustojo ir Avtandil nusprendė, jog metas pagalvoti ir apie kurį laiką brendusios verslo idėjos įgyvendinimą.

Gruziniško maisto taverna „Tiflis“ / R. Tenio nuotr.

„Man tai yra hobis, kurio tikslas – suteikti Lietuvos žmonėms galimybę paragauti tikros gruziniškos virtuvės ir pajusti Sakartvelo dvasią Kaune. Aš pats esu gurmanas ir labai vertinu maisto kokybę, jo skonines savybes, tad jau kurį laiką gyvenant Kaune gimė mintis, kad miestui reikia tokios vietos, kur lauktų ne tik gruziniški patiekalai, bet ir išreikštos aukščiausios kokybės, autentiškos Sakartvelo virtuvės subtilybės“, – sako tavernos „Tiflis“ vyriausiasis šefas Avtandil.

Vieta ne tik maistui, bet ir pokalbiams

Nors taverna skaičiuoja dar tik pirmąsias veiklos savaites, jau dabar papietauti ar pavakarieniauti ateina ne tik nauji, bet tavernoje jau ne kartą lankęsi kauniečiai ir miesto svečiai. Šefas jiems siūlo beveik 20 skirtingų patiekalų bei galimybę atrasti Sakartvelo dvasią Lietuvoje.

„Kelionės į Sakartvelą šiandien yra tikrai labai stipriai vystoma turizmo kryptis. Žmonės, paragavę gruziniškos virtuvės, įsimyli jos patiekalus ir nori jais pasimėgauti net ir pasibaigus atostogoms. Tiesa, norint sukurti tikrus gruziniškus patiekalus bei šalies atmosferą, vien paviršutiniško susipažinimo su ja ar patiekalų receptais nepakanka. Labai svarbu, kad tokio tipo restorane dirbtų žmogus, puikiai pažįstantis šią virtuvę ir jos subtilybes. Nebūtinai gruzinas, bet bent jau ne vienerius metus šalyje gyvenęs ir ją iš arti pažinęs asmuo“, – sako Avtandil.

Gruziniško maisto taverna „Tiflis“ / R. Tenio nuotr.

Tavernos „Tiflis“ įkūrėjų tikslas, kad lankytojai čia jaustųsi ne kaip restorane, o kaip svetingumu garsėjančiuose gruzinų namuose. Dėl šios priežasties taverna – ne tik vieta, kurioje lankytojai gali išgirsti apie gruziniškus patiekalus, jų gamybos, pateikimo bei valgymo subtilybes, bet ir apie Sakartvelo istoriją, kultūrą, gauti atsakymus į jiems rūpimus klausimus bei pasisemti aktualių patarimų keliaujantiems.

Avtandil pasakoja, kad šie pašnekesiai su lankytojais kartais perauga ir į malonias diskusijas tarp prie gretimų stalelių sėdinčių svečių. Tavernos įkūrėjai džiaugiasi, kad vakarienės metu vyksta toks atviras ir šiltas bendravimas, o žmones sujungia ne tik maistas bet ir atmosfera bei pokalbiai.

Prieskoniai autentiškiems patiekalams – tiesiai iš Sakartvelo

Ypatingas ir daugiausiai dėmesio sulaukiantis tavernos patiekalas yra chinkali – tradiciniai gruziniški koldūnai. Pagaminti tešlą, kuri verdant bei valgant neplyštų ir neišbėgtų chinkali viduje esantis sultinys, anot šefo, yra be galo sunku. Tai reikalauja ne tik daug patirties, bet ir kasdieninio laiko, skirto gamybai.

Gruziniško maisto taverna „Tiflis“ / R. Tenio nuotr.

Taip pat, kaip labai svarbų tavernos meniu elementą šefas išskiria ir tradicinę charčio sriubą, į kurios sudėtį įeina net 14 skirtingų prieskonių. Visi jie taverną „Tiflis“ pasiekia tiesiai iš Sakartvelo, tad lankytojų ragaujami skoniai yra autentiški.

„Esminės patiekalų sudedamosios dalys bei padažai, tokie kaip klientų ypač mėgstama tradicinė adžika, gaminama čia, tavernos virtuvėje. Tai, ką šiandien siūlome lankytojams, yra atidžiai atrinkti ir kruopščiai kurti patiekalai. Ateityje, atsižvelgiant į klientų poreikius ir norus, meniu plėsime, o kartu planuojame pasiūlyti ir daugiau iš Sakartvelo atkeliaujančių produktų. Pavyzdžiui, Anos taip mėgstamų išskirtinio skonio, Sakartvele auginamų persimonų“, – sakė Avtandil.

Greta chinkalių ir gardžių sriubų, tavernoje lankytojai gali rasti net keletą rūšių chačapuri duonelių, šašlykų ir žymiųjų gruziniškų lulia kebabų. Taip pat salotų bei įvairių sakartveliškų užkandžių. Kalniečių g. 102 įsikūrusioje tavernoje svetingi šeimininkai lankytojų laukia ne tik pietums ar vakarienei, bet ir jaukiems šeimų bei draugų susibūrimams ar gimtadieniams.

Daugiau informacijos apie restorano meniu bei patiekalų naujienas kauniečiai ir miesto svečiai gali rasti „Facebook“ – Taverna Tiflis profilyje, arba „Instagram“ – taverna.tiflis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA