Užfiksavus naują koronaviruso rekordą griežtesnės priemonės bus taikomos konkretiems miestams | Kas vyksta Kaune

Užfiksavus naują koronaviruso rekordą griežtesnės priemonės bus taikomos konkretiems miestams

Kas vyksta Kaune, BNS, 2020/09/24 11:56
R. Tenio nuotr.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad rekordinis užsikrėtimas koronavirusu fiksuojamas dėl objektyvių priežasčių. Jo teigimu, šalies mastu dėl to neplanuojama įvesti kokių nors papildomų ribojimų, daugiau draudimų nustatoma tik tam tikrose savivaldybėse.

„Virusas Lietuvoje nebuvo dingęs, mes jį turėjome, net ir geriausiomis dienomis vasarą neturėjome nulio, ir buvo jam iš kur plisti. Susitikome, bendravome, platinome“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė ministras.

„Yra tam tikri užprogramuoti dalykai – judame, bendraujame, susirinkome į darbus, grįžome iš atostogų, išėjome į mokyklas. Visi objektyvūs dalykai, kurie leidžia žmonėms susitikti, bendrauti ir virusui plisti. Jokių ypatingų paaiškinimų, matyt, nerasime“, – apie fiksuotą koronaviruso antirekordą kalbėjo A. Veryga.

Anot jo, kol kas COVID-19 židiniai išlieka tie patys – Raseiniai, Radviliškis, Šiauliai.

Ministro teigimu, būtent čia ir taikomos griežtesnės priemonės.

„Miestai jau pritaiko tas priemones, uždraudžia renginius, ten, kur mato, kad plinta intensyviai, ugdymo įstaigos tam tikram laikui išeina į nuotolinį mokymąsi, darbuotojus išleidžia į nuotolinį darbą. Priemonės taikomos – tik tiek, kad jos nėra visai šaliai“, – aiškino jis.

Praneš ne taip išsamiai

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė „Facebook“ ketvirtadienį pranešė, nuo šiol, kai susirgimų skaičius yra itin didelis, apie naujus atvejus bus pranešama ne taip išsamiai.

„Tikriausiai nėra tokios šalies, kur būtų iškomunikuota taip, kaip komunikuojame mes – nurodydami kiekvieną atvejį, referuodami apie židinius – besiplečiančius ir naujus, kurių kasdien, deja, gausėja. Tą tikrai aktyviai darėme ir darysime, tačiau tikrai ne tokia apimtimi ir „gilumu“, kaip buvo iki šiol. Tiesiog – dėl jų gausos“, – priežastį įvardijo R. Lingienė.

Itin plačiai ir toliau bus pranešama apie židinius ir susirgimus žmonių, kurie lankėsi atvirose, dažnai lankomose erdvėse.

R. Lingienė pranešė ir apie didžiausią židinį Raseiniuose.

„Labai norisi palinkėti visiems susitelkimo ir supratimo šioje situacijoje, kad galėtume tikėtis sėkmės istorijos“, – rašė epidemiologė.

Šiuo metu koronaviruso infekcija tebeserga 1709 asmenys, 2253 – pasveiko. Nuo COVID-19 iš viso mirė 89 žmonės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA