Kauno rajono moksleivius kviečia dalyvauti motyvacinėje programoje „Prisijunk!“ | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono moksleivius kviečia dalyvauti motyvacinėje programoje „Prisijunk!“

Roko Tenio nuotr.

Prasidėjus naujiesiems mokslo metams Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras moksleivius kviečia prisijungti prie jau trečiuosius metus vykdomos ankstyvosios intervencijos programos „Prisijunk!“. Savo naudą ugdant kritinį jaunimo mąstymą bei keičiant požiūrį į žalingas, psichoaktyviąsias medžiagas jau įrodžiusi programa dalyvauti ragina vyresniųjų klasių moksleivius bei jaunuolius nuo 14 iki 21 metų.

„Statistika rodo, kad 85 proc. 15 metų amžiaus paauglių tarpe bent vieną-du kartus gyvenime yra rūkę arba vartoję alkoholį. Dažnai tėvai nėra tikri kaip elgiasi jų sūnus ar dukra vakarėlių metu, nežino kaip kalbėtis šia tema. Būtent tam ir yra ši programa, nes paaugliams su suaugusiais sunku bendrauti šia tema ir dalintis patirtimi, o čia jie patirtimi dalinasi su bendraamžiais, todėl lengviau ir greičiau išryškėja problemos“, – sako Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro direktorius Laurynas Dilys.

Tris metus iš eilės vykstančios programos tikslas – motyvuoti jauną žmogų keisti savo elgesį, paskatinti suabejoti jau turimomis žiniomis, susijusiomis su psichoaktyviųjų medžiagų vartojimu, jų keliama žala bei pasekmėmis. Jaunuoliams yra suteikiama galimybė būti išklausytiems, suprastiems, diskutuoti bendraamžių rate, šią veiklą moderuojant suaugusiajam.

„Užsiėmimai organizuojami nedidelėse, 6-12 moksleivių grupėse, o visi dalyviai yra panašaus amžiaus, išgyvenantis panašų gyvenimo periodą. Atitinkamai, susitikimų metu moksleiviams sukuriama saugi erdvė būti išklausytiems ir suprastiems“, – sako L. Dilys.

Kvietimas į motyvacinę programą „Prisijunk!“ / Organizatorių nuotr.

Visuomenės sveikatos biuro direktoriaus teigimu, visos Kauno rajono ugdymo įstaigos turi specialistų komandą, galinčią kokybiškai ir profesionaliai vesti programos „Prisijunk!“ užsiėmimus. Mėnesį trunkantys 8 valandų trukmės praktiniai užsiėmimai vyksta moksleivio lankomos ugdymo įstaigos patalpose.

„Užsiėmimus veda savo srities profesionalai – su jaunimu dirbantys socialiniai pedagogai, psichologai ar visuomenės sveikatos specialistai. Programa išskirtinė tuo, jog kiekvienam paaugliui opios temos pateikiamos ne moralizuojant, gąsdinant ar smerkiant, bet inicijuojant įtraukiančią diskusiją bei pokalbius. Tiesa, ypatingai svarbu ir tai, kad visų dalyvaujančių moksleivių konfidencialumas yra garantuojamas“, – teigia L. Dilys.

Programa „Prisijunk!“ įgyvendinama Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro bendradarbiaujant su Kauno rajono švietimo centro pedagogine psichologine tarnyba bei Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentu.

Kauno rajono gyventojai, norintys, kad jų sūnus ar dukra dalyvautų programoje, gali susisiekti su programos koordinatore, Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro specialiste Karolina Klimaite, telefonu 867155409 arba el. paštu klimaite.karolina@kaunorvsb.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA