Kauno mariose sulaikytas brakonierius, tinkle slėpęs nelegalų grobį | Kas vyksta Kaune

Kauno mariose sulaikytas brakonierius, tinkle slėpęs nelegalų grobį

Asociatyvi / Aplinkos ministerijos nuotr.

Rugsėjo 1-ąją prasidėjusi tradicinė aplinkosaugininkų akcija „Lašiša“ 2020 skelbia pirmuosius rezultatus. Kauno aplinkosaugininkams įkliuvo ne vieną nelegalų grobį slepiantys brakonieriai, patikros sulaukė ir medžiotojų klubas.

Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai praneša sulaikę asmenį, Nemuno upėje, Jurbarko rajone, sugavusį lašišą ir ją bandžiusį paslėpti žolėje. Iš asmens paimtas žūklės įrankis, britbačiai ir žuvis. Pažeidėjui gresia bauda nuo 250 iki 550 eurų. Taip pat teks atlyginti gamtai padarytą žalą 970 eurų, rašoma Aplinkos apsaugos departamento pranešime žiniasklaidai.

Sekmadienio naktį Kauno GGAI pareigūnai pagal gautą informaciją Kaišiadorių rajone sulaikė pažeidėją Kauno mariose. Asmuo pagautas traukiantis draudžiamą ne mėgėjų žvejybos įrankį – statomąjį tinklą, kuriame buvo įsipainioję 14 karšių, 1 karpis ir 3,8 kg karosų ir raudžių. Paimta neteisėtai sugauta žuvis, valtis su varikliu ir statomasis tinklas. Padaryta žala žuvų ištekliams siekia 1557 eurus.

Medžioklė

Praėjusios savaitės pradžioje Kauno gyvosios gamtos aplinkosaugos pareigūnai vyko tikrinti Kėdainių rajone esantį medžiotojų klubą. Per patikrinimą buvo nustatyta, kad asmuo pasišalindamas iš medžioklės vietos, po medžiokliniu bokšteliu, paliko graižtvinį medžioklinį ginklą su optiniu taikikliu ir garso slopintuvu. Ginklas perduotas policijos pareigūnams, nes buvo paliktas be priežiūros.

Asmeniui pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo nuostatų pažeidimo. Taip pat pradėta administracinio nusižengimo procedūra, dėl medžioklėje turėto ir naudoto garso slopintuvo.

Aplinkos apsaugos departamentas primena, kad už neteisėtą lašišų ir šlakių žvejybą naudojant elektros ar ultragarso prietaisus, numatyta baudžiamoji atsakomybė – bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Naudojant draudžiamus žvejybos įrankius ar draudžiamus būdus (išskyrus elektros energiją ir ultragarsą) numatyta bauda iki 300 Eur su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu. Pažeidžiant limituotos lašišų ir šlakių žvejybos priemones ir sąlygas, numatyta bauda iki 550 Eur su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu.

Taip pat už neteisėtai sugautą lašišą arba šlakį taikomas 970 Eur žalos apskaičiavimo bazinis įkainis. Padarytos žalos gamtinių rezervatų ar ichtiologinių draustinių vandens telkiniuose atlyginimo dydis skaičiuojamas taikant trigubą padarytos žalos žuvims apskaičiavimo bazinį įkainį.

Piliečiai kviečiami apie aplinkos apsaugos pažeidimus pranešti skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112 arba AAD Pranešimų priėmimo skyriaus  telefonu (8 5) 273 2995.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA