Lietuvoje – vis dar hidrologinė sausra | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje – vis dar hidrologinė sausra

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pirmoje rugsėjo pusėje Lietuvoje ir toliau stebima hidrologinė sausra. Nors ir palijo, orai atvėso, bet iš esmės situacija šalies upėse nepasikeitė. Kaip ir rugpjūčio mėnesį prasčiausia padėtis pietų ir pietryčių upėse, o geriausia – vakarų, skelbia Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos (LHMT) specialistai.

„Labiausiai nusekusios Nemuno, Neries ir Nevėžio upės – ties jų vandens matavimo stotimis vandens lygis yra 40 – 70 cm žemesnis už vidutinį rugsėjo mėnesio vandens lygį“, – sako Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos (LHMT) hidrologė Gintarė Kugytė.

Pasak jos, Šventosios ties Ukmerge ir Anykščiais, Šušvės ties Šiaulėnais, Tatulos ties Trečionimis, Merkio ties Puvočiais ir Bartuvos ties Skuodu vandens lygis yra artimas daugiamečiam šio mėnesio vidurkiui (vyrauja iki 15 cm nusekimas).

Įdomu tai, kad yra upių, kurių atskirose vandens matavimo stotyse stebima skirtinga situacija – Šešupėje ties Liubavu šiuo metu vandeningumas yra artimas šio mėnesio vidurkiui, tačiau ties Kudirkos Naumiesčiu upė yra net 39 cm nusekusi nuo šio mėnesio normos.

Panaši situacija ir Minijoje, kur Lankupiuose vandens lygis 15 cm, o Kartenoje net 45 cm žemesnis už rugsėjo mėnesio vidutinį vandens lygį. Tuo tarpu Akmenoje-Danėje ties Kretinga ir Aunuvoje ties Aunuvėnais vandens lygis, nors ir labai nedaug (iki 10 cm), bet yra didesnis už šio mėnesio daugiametę normą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA