Merginai žandikaulį sulaužusio jurbarkiečio atgaila neįtikina: gerą elgesį ėmė demonstruoti tik nuteistas | Kas vyksta Kaune

Merginai žandikaulį sulaužusio jurbarkiečio atgaila neįtikina: gerą elgesį ėmė demonstruoti tik nuteistas

delfi.lt / Rita Gečiūnaitė 2020/09/22 14:12

Praėjusių metų mokyklos baigimo šventė Tauragės rajone skaudžiai apvertė paauglės gyvenimą. Prieš ją smurtavęs dabar jau pilnametis jurbarkietis Mantas nuteistas lygtine bausme, tačiau jo advokatas įrodinėja, kad nusikaltimo vaikinas nebaigė savo noru ir bausmė turi būti dar sumažinta. Merginos advokatai ir prokuratūra siekia kitokio likimo vaikinui: bausmę jis turi atlikti už grotų.

Klaipėdos apygardos teisme pirmos instancijos skundą nagrinėjanti teisėjų taryba per pirmą posėdį sulaukė neįprasto prašymo – merginą ir jos tėtį atstovaujantys advokatai paprašė surinkti Manto charakteristiką. Šis prašymas pagrįstas tuo, kad profesionaliai sportuojantis vaikinas neturi jokių nuobaudų, tačiau tai neatskleidžia jo būdo. Teismui sutikus, antradienį toks skundas jau buvo ant teisėjų stalo.

Į teismą atvykęs Mantas, kaip ir anksčiau, buvo nekalbus. Girto jaunuolio sužalotos ir nuskriaustos merginos atstovas Mindaugas Vasiliauskas sako, kad iki šiol auka jaučia pasekmes.

„Kankina dusulio priepuoliai naktimis. Medikai pasisakė, kad nėra fizinė priežastis, tai būtent psichologinė priežastis dėl patirto streso, traumos. Jai tęsiamas gydymas“, – sako advokatas.

Advokatas sako, kad prašo ne tik realios laisvės atėmimo bausmės, bet ją dar ir padidinti iki penkerių metų, nors Tauragės apylinkės teismas paskyrė trejų su puse, didžiąją dalį bausmės vykdymą atidedant.

Nors kiek įvertino žalą advokatas vis dar nelinkęs kalbėti, prokuroras šiuo klausimu atviresnis. Jo teigimu, prie jau priteistos žalos atlyginimo prašoma pridėti dar 30 tūkstančių eurų nukentėjusiajai ir jos tėčiui, kaip moralinės žalos atlyginimą.

Advokatas pateikė vertinimą, kad prašoma suma yra adekvati, o vaikino suvokimą, kokį sunkų nusikaltimą jis vykdė, anot advokato, galima pasiekti tik jam skyrus realią atėmimo bausmę.

„Delfi“ primena, kad nusikaltimas įvykdytas praėjusių metų gegužės 26-ąją, paryčiais, apie 4.30 val. Pirminiais tyrimo duomenimis, Tauragės rajone, kaimo turizmo sodyboje, neblaivus nepilnametis (gim. 2001 m.), naudodamas fizinį smurtą, pasikėsino išžaginti nepilnametę (gim. 2002 m.). Sulaikius vaikiną paaiškėjo, kad įtariamasis neblaivus. Jam buvo nustatytas 1,12 prom. girtumas.

Abejonių, kad ji buvo užpulta Manto, niekam nekilo, mat nemažai buvusiųjų matė, kaip jiedu išėjo į lauką – Mantas pakvietė merginą pasivaikščioti, tačiau netrukus grįžo į pastatą vienas.

Merginą lauke radusios draugės skambino medikams ir uoliai vykdė nurodymus, kad nukentėjusioji neprarastų sąmonės. Sulaužytą žandikaulį medikai sutvarkė, tačiau paauglei vis dar tenka lankytis pas medikus ir psichologą.

Tauragės apylinkės teisme Mantui paskirta lygtinė trejų metų ir keturių mėnesių bausmė. Tačiau teismo sprendimą apskundė nukentėjusiosios pusės advokatai ir prokuratūra. Netrukus Klaipėdos apygardos teismą pasiekė ir kaltinamojo skundas, kuriame teigiama, kad nusikaltimo vaikinas nebaigė savo noru – merginos jis nežaginęs.

Pageidavimą dalyvauti teisme išreiškęs vaikinas į pirmą paskirtą posėdį Klaipėdoje neatvyko. Apie savo ligą teismą jis informavo prieš pat prasidedant teismo posėdžiui, tad byla nė nebuvo atversta.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA