Kai lydi automobilis su švyturėliais, kelyje galima viskas: čia normalu? | Kas vyksta Kaune

Kai lydi automobilis su švyturėliais, kelyje galima viskas: čia normalu?

Skaitytojo nuotr.

Skaitytojai užfiksavo nemalonų incidentą magistraliniame kelyje A5, važiuojant per Č. Radzinausko tiltą. Čia kaunietis susidūrė su dviem tamsiais automobiliais, kurie užblokavo abi eismo juostas, vienas jų buvo su įjungtais mėlynos spalvos švyturėliais.

Skaitytojas spėliojo, jog automobilis lydėjo svarbų asmenį, tačiau iškilo klausimas, ar toks elgesys kelyje pateisinamas tik dėl įjungtų įspėjamųjų švyturėlių?

„Norėčiau pasidalinti video, kaip važinėja namo, spėju koks seimo atstovas (seimo narys ar kitas žmogus turintis teisę „turėti“ lydinčią mašiną). Važiavau nuo „Megos“ link Kačerginės ir mačiau, kaip su įjungtais švyturėliais tamsus džipas seka paskui kitą automobilį ir išvažiuoja nuo Raudondvario pl.“, – istoriją pradėjo skaitytojas.

Skaitytojas neprieštaravo, jog asmuo yra lydimas, tačiau atkreipė dėmesį į automobilių vairavimo manierą. Kaip matyti vaizdo įraše, automobiliai važiavo blokuodami eismą abiejose kelio juostose, o pervažiavus tiltą ir nusukus link Akademijos, džipas švyturėlius išjungė, šis manevras skaitytojui pasirodė gan keistas.

„Smagiausia“ buvo, kai išvažinėjo iš žiedo lydimas automobilis. Kirto žiedo juostas, „užkišo“ sukeldamas avarinę situaciją. Gerai, kad staigiai sureagavau ir spėjau sustoti, kitaip, manau, būčiau sužinojęs, kokio valdžios atstovo vairuotojas nemoka KET ir neįsivaizduoja, kaip reikia važiuoti ir išvažiuoti iš žiedo“, – nemalonų incidentą pasakojo kaunietis.

Nemenkai išsigandęs vairuotojas spėjo sustoti, tačiau toks manevras galėjo baigtis ne taip laimingai.

„Turbūt vairuotojas galvoja, kad veždamas ten tą asmenį yra aukščiau ne tik už KET, bet jam nesvarbus ir elementarus žmonių bei turto saugumas“, – apie nesaugų automobilių manevravimą kalbėjo kaunietis.

Skaitytojas pastebi, jog svarbus žmogus automobilyje galėjo būti pats Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, nes toliau pavažiavę automobiliai nusuko į Obelynės gatvę, kur jis ir gyvena.

„Spėju V. Pranckietis buvo vežamas. Nes senesniuose straipsniuose kaip tik rašoma apie gatvę (į kurią abu automobiliai nusuko), jog ji apšviesta ir sutvarkyta, o kelias ties mokykla neapšviestas ir nesaugus vaikams buvo“, – spėjo jis.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA