S. Skvernelis apie artėjančius pokyčius: ketinama nebeleisti rengti kai kurių masinių renginių (papildyta) | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelis apie artėjančius pokyčius: ketinama nebeleisti rengti kai kurių masinių renginių (papildyta)

DELFI nuotr.

Po rekordinio koronaviruso atvejų šuolio praėjusį savaitgalį, pirmadienį į posėdį rinkosi COVID–19 valdymo komitetas. Po jo premjeras Saulius Skvernelis socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė apie naujausius pasiūlymus ir pokyčius, valdant epidemiologinę situaciją šalyje.

„Radviliškyje pratrūkęs COVID-19 židinys yra pamokanti istorija, kad viskas prasideda nuo neatsargaus elgesio. Tereikia labai nedaug: kažkas iškišo nosį per kaukę, kažkas nenusiplovė rankų – ir turime problemą.

Šiandien COVID-19 valdymo komiteto posėdyje iš medicinos profesorių darsyk išgirdome: svarbiausias ginklas prieš virusą yra mūsų pačių atsakingas elgesys. Todėl dar kartą prašau visų: atstumas, rankų higiena, veido apsaugos priemonės – ir teisingas jų dėvėjimas! Ir, žinoma, venkime nebūtinų kontaktų“, – rašė premjeras ir priminė, kad Sveikatos apsaugos ministerija yra išleidusi rekomendacijas daugeliui sektorių.

„Pats laikas visiems įstaigų ir įmonių vadovams darsyk detaliai viską perskaityti ir imti taikyti. Ypač – dėl nuotolinio bei pamaininio darbo“, – ragino S. Skvernelis.

Pasak premjero, ruošiamas stiprinti ligoninių apsaugą, testuoti medikus.

„Užtikrinsime, kad visos ligoninės laikytųsi reikiamų taisyklių. Galime pasidžiaugti, jog šiai dienai rimtesnių ribojimų taikyti nebūtina: nors užsikrėtimų skaičius auga, hospitalizuotų žmonių turime nedaug. Tokiai pozicijai pritarė ir medikai“, – rašė premjeras.

S. Skvernelis taip pat pranešė, kad nuo spalio 1 dienos ketinama nebeleisti rengti masinio susibūrimo renginių, tokių kaip miestų ar derliaus šventės, kur itin sunku užtikrinti ir kontroliuoti saugumo reikalavimų laikymąsi.

„Kaip labai taikliai pastebėjo vienas iš šiandienos pasitarime dalyvavusių profesorių – jei nieko nekeisime, tai ir užsikrėtimo dinamika bei tendencijos nesikeis. Suprantu dalies žmonių nuovargį, susierzinimą, gal net pyktį, tačiau negalime pasiduoti ir nuleisti rankų. Privalome imtis visų būtinų priemonių tam, kad apsaugotume mūsų visų sveikatą ir gyvybes“, – rašė S. Skvernelis.

Papildyta 15.49 val.

Gali būti, kad sprendimus dėl masinių renginių ribojimo priims ne Vyriausybė, o savivaldybės, kurioms bus pateiktos tokios rekomendacijos, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Nebūtinai tai bus valinis Vyriausybės sprendimas, gali būti, kad bus labai aiški rekomendacija savivaldybėms, nes būtent savivaldybės tokius renginius organizuoja ir išduoda jiems leidimus“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė ministras.

Anot jo, toks ribojimas turėtų būti taikomas įvairioms miestų šventėms, mugėms.

„Pirmiausia kalbama apie tokius renginius, kur neįmanoma atlikti dalyvių registracijos, kur neįmanoma išlaikyti atstumų, užtikrinti apsaugos priemonių dėvėjimo. Tai yra įvairios miestų šventės, įvairūs renginiai, kurie savaitgaliais šurmuliavo ir sostinėje, ir kitose vietose. Tai įvairios mugės, kur pasižiūrėjus į fotografijas, panašu, kad yra toks vaizdas, kad nebūtų buvę jokios infekcijos, kad jos ir nėra, nes užsimiršimas – ypatingai aukšto lygio“, – aiškino A. Veryga.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA