Kaune pričiuptas daugybę žmonių apgavęs jaunas vyras | Kas vyksta Kaune

Kaune pričiuptas daugybę žmonių apgavęs jaunas vyras

R. Tenio nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai, bendradarbiaudami su Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokurorais, teisminiam nagrinėjimui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje jaunas vyras kaltinamas dėl sunkaus nusikaltimo. Tyrimo duomenimis, asmuo panaudodamas apgaulę savo ir kitų naudai įgijo didelės vertės svetimą turtą – vyras patrauktas baudžiamojon atsakomybėn dėl sukčiavimo.

Kauno apskrities VPK Kauno miesto Dainavos policijos komisariato Veiklos skyriuje pagal 2 fizinių asmenų ir 2 įmonių, kurios teikia statybinės technikos, statybos įrankių bei įrangos, garso technikos nuomos paslaugas, pateiktus pareiškimus buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriuo prašyta išsiaiškinti įvykdytą apgaulę.

Kaip nurodoma Kauno apskrities VPK pranešime, asmuo, sudaręs nuomos sutartį dėl įrankių bei statybinės įrangos nuomos ir pasiėmęs šiuos išsinuomotus daiktus savo žinion, jų ne tik negrąžino sutartą laiką, bet ir vengė bet kokio kontakto su daiktų savininkais. Nurodytu mobiliojo ryšio telefonu neatsiliepė, į elektroninius laiškus neatsakė, į raginimus grąžinti išnuomotus įrankius bei techniką nereagavo.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo ir atlikus daugybę procesinių veiksmų, Dainavos policijos komisariato pareigūnai netruko išsiaiškinti, kad dėl šio įvykdyto nusikaltimo yra įtariamas Alytaus miesto gyventojas. 23 metų vyras niekur nedirbantis, nesimokantis, jau ne kartą baustas administracine tvarka už įvairius teisės pažeidimus.

Taip pat jis praeityje teistas už įvairias nusikalstamas veikas bei teismo sprendimu būdamas tokio jauno amžiaus jau pripažintas recidyvistu, nes teistas už dešimtis svetimo turto vagysčių, plėšimą, neteisėtą disponavimą nešaunamuoju ginklu, nusikalstamu būdu gauto turto įgijimą ir realizavimą ir t. t.

Šis alytiškis, paskatintas dar vieno sėbro, sugalvojo nusikaltimo darymo schemą – įvairiose Lietuvos miestuose esančiose įmonėse arba pas privačius fizinius asmenis išsinuomoja profesionalius įrankius bei garso techniką, pavyzdžiui, grunto tankintuvą, frezavimo aparatą, vibro plokštę, plaunamą siurblį, kampines pjovimo stakles, garso stiprintuvą su garso kolonėlėmis ar pan., bei vėliau šiuos daiktus parduoda pašaliniams asmenims, už tai gaudamas piniginį atlygį.

Toks pasipelnymo būdas netruko ilgai tęstis, nes, įtarę apgaulę, į policiją pagalbos kreipėsi nukentėję asmenys bei įmonių atstovai, kurie patirtą materialinę žalą įvertino daugiau nei 17 600 eurų. Kadangi apgaulės schema buvo išaiškinta, o sukčiavęs asmuo pričiuptas nepraėjus ilgam laiko tarpui bei dar nespėjus visų daiktų realizuoti, brangūs įrankiai ir statybinės technikos įranga buvo grąžinti jų teisėtiems savininkams.

Dėl padarytos nusikalstamos veikos įtariamasis prisipažino, o pagrindiniu nusikaltimo motyvu įvardijo pinigų stoką pragyvenimui. Šiuo metu baudžiamoji byla perduota teisminiam nagrinėjimui į Kauno apylinkės teismo Kauno rūmus, kaltinamasis laukia galutinio teismo verdikto.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA