Kaune atsirado naujas skveras | Kas vyksta Kaune

Kaune atsirado naujas skveras

BNS 2020/09/19 19:32
Buvęs bendrabutis, šalia kurio įsteigtas skveras / KTU nuotr.

Savivaldybės taryba suteikė skvero statusą Kaune, A. Gustaičio gatvėje, prie pernai parduoto universiteto bendrabučio esančiai teritorijai.

Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė posėdyje teigė, jog apsaugoti šalia A. Gustaičio gatvės 6-ojo namo esantį parką prašė Aleksoto mikrorajono, kuriame jis yra, gyventojai.

„Sprendimo projektas gimė po aleksotiškių kreipimosi dėl parko išsaugojimo: yra gauta 100 gyventojų parašų, kad tai teritorijai būtų suteikta apsauga“, – tarybos posėdyje sakė ji.

Savivaldybės atstovės teigimu, buvo gautas ir šį pastatą įsigijusios bendrovės prašymas atidėti klausimo svarstymą, kol bus suformuotas žemės sklypas pastatui, bet ji pabrėžė, kad sklypo įteisinimas šio proceso neapsunkins.

„Šitas sprendimas niekaip nepaveiktų ir neužkirstų galimybės formuoti reikiamą protingą sklypą prie įsigyto pastato, tačiau ten yra labai vertingi medžiai ir labai vertingas želdinys ir atsižvelgiant į šimto gyventojų prašymą, tikrai manytume, kad apsaugą skvero statuso šiai teritorijai suteikti reikia“, – sakė R. Savickienė.

Taryba šiam sprendimui pritarė bendru sutarimu.

4,5 tūkst. kvadratinių metrų ploto buvęs Vytauto Didžiojo universiteto bendrabutis A. Gustaičio gatvėje pernai lapkritį parduotas už 1,83 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA