Po naujo protrūkio S. Skvernelis šaukia skubų koronaviruso komiteto posėdį | Kas vyksta Kaune

Po naujo protrūkio S. Skvernelis šaukia skubų koronaviruso komiteto posėdį

BNS 2020/09/19 14:23
R. Tenio nuotr.

Po protrūkio Radviliškio ligoninėje pirmadienį šaukiamas COVID-19 valdymo komiteto posėdis. Premjeras Saulius Skvernelis socialiniame tinkle paskelbė, kad posėdyje planuojama priimti „naujus taktinius sprendimus, kurie leistų mažinti viruso plitimo pagreitį nestabdant gyvenimo šalies viduje“.

„Skubiai reaguojame į situaciją Šiauliuose ir Radviliškyje. Šiandien operacijų vadovas priėmė sprendimus dėl lokalizuotų priemonių, kurios būtinos siekiant sulėtinti ir sustabdyti viruso plitimą židiniuose“, – taip pat parašė premjeras.

Vyriausybės vadovas sako suprantantis, kad nauja realybė gyvenant su virusu žmones vargina, bet tik „visuomenės sąmoningumas saugant save ir aplinkinius yra veiksmingiausia priemonė“, kol bus išrasta vakcina.

„Beveik 100 naujų užsikrėtimo atvejų per parą – tikrai daug. Per daug. Tačiau noriu visus nuraminti ir priminti, kad esame pasiruošę ir žinome, ką reikia daryti“, – sako premjeras.

Šeštadienį Radviliškio savivaldybėje šaukiamas Ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdis, kuriame bus sprendžiama, kokių priemonių imtis siekiant lokalizuoti koronaviruso židinį.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) šeštadienį pranešė apie rekordinį per praėjusią parą nustatytų naujų koronaviruso atvejų skaičių – 99. Iki šiol daugiausiai naujų atvejų per parą buvo fiksuota 90, balandžio mėnesį.

49 nauji atvejai registruoti Šiaulių, 31 – Vilniaus, 12 – Kauno, penki – Panevėžio ir po vieną – Klaipėdos bei Marijampolės apskrityse. Centras informuoja, kad iš visų naujų atvejų 57 siejami su židiniais, 30 koronaviruso atvejų per praėjusią parą patvirtinti Radviliškio ligoninėje.

Koronavirusas patvirtintas 27 pacientams ir trims darbuotojams. Iš viso Radviliškio ligoninėje, šeštadienio ryto duomenimis, yra patvirtinti 38 COVID-19 ligos atvejai, iš kurių 28 yra pacientai ir 10 darbuotojų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA