Kauno savivaldybė džiaugiasi: gatvėse vienu darbu mažiau | Kas vyksta Kaune

Kauno savivaldybė džiaugiasi: gatvėse vienu darbu mažiau

Kaunas.lt nuotr.

Kauno miesto savivaldybės „Facebook“ puslapyje nuaidėjo džiugi žinia. Nuo rugpjūčio uždarytos A. Mickevičiaus gatvės remontas užbaigtas, čia vėl paleistas eismas.

„Vienu eismo ribojimu mažiau: A. Mickevičiaus gatvės remontas atkarpoje ties Laisvės alėja baigtas ir automobilių eismas vėl leidžiamas“, – penktadienio vakarą rašė savivaldybė.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad A. Mickevičiaus gatvės atkarpoje ties Laisvės alėja automobilių eismas sustabdytas rugpjūčio pirmoje pusėje. Čia darbininkai plušėjo, jog panaikintų Laisvės alėjos rekonstrukcijos metu paliktą darbų broką. Šios atkarpos tvarkymo darbai miestui atsiėjo nemenką sumą.

Kaip portalui tuomet aiškino Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, Laisvės alėjos rekonstrukcijai atlikti naudojamos pranašesnės technologijos, kurios padeda ne tik sutvirtinti važiuojamąją kelio dalį, bet ir prisideda prie jos ilgaamžiškumo.

Pasak A. Pakalniškio, projektas buvo parengtas dar 2010 metais, o preliminari darbų kaina siekia apie 200 tūkst. eurų. Anot Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo, veiksmų privertė imtis per trejus metus išlindę trūkumai, tačiau šįkart darbai esą padaryti galutinai ir kokybiškai.

Panašūs taisymo darbai buvo atlikti Maironio gatvėje dar gegužės mėnesį, nors gatvė paklota tik praėjusių metų lapkritį. Anot A. Pakalniškio, gatvę privertė perkloti brokas, susidaręs dėl staigių temperatūros pokyčių ir mechaninio poveikio.

Tuo metu tęsiantis Kęstučio gatvės remontui, nuo penktadienio čia leidžiama važiuoti tik viešajam, aptarnaujančiam transportui ir gyventojams. Šeštadienį vienai dienai uždaryta ir Panerių gatvė ties Kleboniškio tiltu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA