Kauno tardymo izoliatoriuje – koronavirusas: infekcija nustatyta areštuotam nepilnamečiui | Kas vyksta Kaune

Kauno tardymo izoliatoriuje – koronavirusas: infekcija nustatyta areštuotam nepilnamečiui

Asociatyvi / Archyvo nuotr.

Šiandien, Rugsėjo 18 deiną, Kauno tardymo izoliatoriuje laikomam areštantui patvirtintas koronavirusas. Tai pirmas atvejis bausmių vykdymo sistemoje, kai bausmių atlikimo įstaigoje laikomam asmeniui nustatytas šis virusas.

Nepilnametis asmuo atlikti arešto į Kauno tardymo izoliatorių atvyko rugsėjo 10 d. Pagal galiojančias tvarkas buvo izoliuotas, testuotas dėl COVID-19, kontaktų su kitais nuteistaisiais ir suimtaisiais neturėjo. Koronaviruso simptomų asmuo neturi iki šiol, rašoma Kalėjimų departamento pranešime žiniasklaidai.

Informacija apie atvejį perduota Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui, o patalpos, kuriose lankėsi susirgęs asmuo, dezinfekuotos. Nustatyta, kad su areštantu kontaktų turėjo 4 pareigūnai. Jie nuo šiandien saviizoliacijoje.

Iki šios dienos bausmių vykdymo sistemoje nebuvo nustatyta nė vieno COVID -19 atvejo bausmę atliekantiems asmenims. Darbuotojams buvo patvirtinti 4 atvejai, bet jie tiesioginio kontakto su nuteistaisiais ir suimtaisiais neturėjo. Iš viso bausmių vykdymo sistemoje atlikta beveik 2 tūkst. COVID-19 testų bausmės atlikimo įstaigose laikomiems asmenims ir daugiau nei 3 tūkst. darbuotojams.

Kalėjimų departamento vadovybė prašo visų asmenų, turinčių kontaktų su bausmių vykdymo sistemoje dirbančiais ir įstaigose laikomais asmenimis, laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones, laikytis fizinio atstumo ir kt.

Turėjusiems kontaktą su sergančiaisiais – nuolat stebėti savo sveikatos būklę. Pajutus galimai COVID-19 ligos požymius (sukarščiavus, kosėjant, sunkiau kvėpuojant, praradus uoslę) nedelsiant skambinti savo šeimos gydytojui arba Koronos karštąja linija 1808.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA