Paskelbtas Eurolygos saugumo protokolas: kelios aplinkybės lems automatinį pralaimėjimą | Kas vyksta Kaune

Paskelbtas Eurolygos saugumo protokolas: kelios aplinkybės lems automatinį pralaimėjimą

delfi.lt 2020/09/18 20:00
DELFI / T. Vinicko nuotr.

Eurolyga penktadienį paskelbė sveikatos ir saugumo protokolo taisykles, kurių laikytis turėsi 2020-2021 metų sezono Eurolygos ir Europos taurės dalyviai.

Su 42 Europos krepšinio klubais, Eurolygos žaidėjų asociacija, Eurolygos trenerių komitetu, nacionalinėmis lygomis derintame dokumente atkreipiamas dėmesys į jau priimtas higienos taisykles – rankų plovimą, socialinę distanciją, kaukių dėvėjimą ir patalpų vėdinimą.

Komandų žaidėjai, trenerių štabas ir teisėjai turi atlikti COVID-19 testus likus trims dienoms iki rungtynių. Pridedamas specialus vadovas viešbučiams, transportui, televizijai, žiūrovams ir žiniasklaidos atstovams.

Jei pasikeitus koronoviruso situacijai rungtynės negali įvykti numatytoje vietoje, ieškoma alternatyvi arena. Rungtynės gali būti atšauktos daugiausiai tris kartus.

Eurolyga prisidės prie alternatyvių arenų paieškos, tačiau jei tris kartus nepavyks suderinti rungtynių vietos ir laiko, namų komandai bus įskaitytas pralaimėjimas 0:20. Dar vienas pralaimėjimas 0:20 neves prie komandos diskvalifikacijos.

Taip pat jei dėl COVID-19 komandoje liks mažiau nei 8 žaidėjai, jai bus įskaitomas pralaimėjimas 0:20. Pralaimėjimas 0:20 dėl tos pačios priežasties nereikš, kad komanda yra diskvalifikuota.

Jei atsisako žaisti be pateisinamos priežasties, kuria gali būti vietos valdžios pritaikyti apribojimai, įskaitomas pralaimėjimas 0:20. Jei taip nutinka antrą kartą, komanda yra diskvalifikuojama iš turnyro.

Eurolygos reguliariojo sezono rungtynės turi būti sužaistos iki 2021 metų balandžio 13 dienos, o atkrintamosios varžybos – iki 2021 metų gegužės 5 dienos.

Atitinkamai Europos taurėje reguliarusis sezonas turi baigtis iki 2020 metų gruodžio 22 dienos, o „Top16“ etapas – iki 2021 metų vasario 23 dienos.

Daugiau naujienų galite skaityti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA