Jaunai kaunietei trūko kantrybė: nori dirbti legaliai, bet negali | Kas vyksta Kaune

Jaunai kaunietei trūko kantrybė: nori dirbti legaliai, bet negali

Asociatyvi/ R. Tenio nuotr.

Nors valstybė turėtų būti suinteresuota, kad žmonės patys ieškotų būdų užsidirbti, užuot pretendavę į įvairias išmokas, realybėje yra atvirkščiai. Tuo įsitikinusi portalui „Kas vyksta Kaune“ savo istoriją papasakojusi kaunietė, kuri dėl valstybės tarnautojų užimtumo negali pradėti nuosavos veiklos.

Vienerių metukų dukrytę auginanti Rasa S. (pavardė redakcijai žinoma) būdama motinystės atostogose pabaigė manikiūrininkės kursus, susirado darbo vietą grožio salone bei pateikė prašymą Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui dėl leidimo – higienos paso gavimo, be kurio ji negali pradėti dirbti.

„Prašymą pateikiau liepos viduryje, o dabar jau rugsėjo vidurys ir jokių žinių, kada tie darbuotojai ateis tikrinti mano darbo vietos. Pabandžiau jiems skambinti – tai pasakė, kad laukčiau“, – pasakoja moteris.

Pasak Rasos S., blogiausia, kad ji ne tik negali pradėti dirbti ir gauti pajamas, bet dar ir patiria išlaidų, nes kiekvieną mėnesį salonui turi sumokėti 100 eurų, kad jos darbo vieta nepradingtų. „Investavau savo santaupas į kursus, dabar tuščiai moku už darbo vietą, o dirbti – negaliu. Va tokia ta tikroji „teisybė“ mūsų valstybėje“, – guodėsi moteris.

Susisiekus Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Kauno skyriaus bendraisiais kontaktais, buvo paaiškinta, kad centro darbuotojai teikia prioritetą temoms, susijusioms su COVID-19, todėl susidarė labai didelė laukiančiųjų gauti higienos pasus eilė.

„Supraskite, darbuotojų yra tiek kiek yra, o funkcijų dėl koronaviruso gavome tikrai daug papildomų. Taip pat ir per karantiną negalėjome atlikti tikrinimų – tai irgi prisidėjo prie papildomo laukiančiųjų skaičiaus“, – sakė telefonu atsiliepusi konsultantė.

Pasak jos, dirbti be higienos paso grožio specialistai neturi teisės, už tai gresia bauda nuo 300 iki 850 eurų.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro patvirtinime, kad jie gavo Rasos S. paraišką gauti leidimą – higienos pasą rašoma, kad jei centro darbuotojai neatvyks tikrinti šios darbo vietos per 76 darbo dienas, bus „laikoma, kad leidimas – higienos pasas yra išduotas“.

„Nesuprantu logikos, kodėl reikia laukti tiek ilgai, jei vis tiek net nepatikrinus darbo vietos yra leidžiama dirbti. Tikrai galėtų leisti dirbti per trumpesnį laiką ir tikrinti, kada jau jiems patogu“, – sako kaunietė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA