Fiksuoja skaitytojas: Kęstučio gatvėje naujas šviesoforas | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja skaitytojas: Kęstučio gatvėje naujas šviesoforas

Skaitytojo nuotr.

Pastaruoju metu Kaune vienas po kito dygsta nauji šviesoforai, ne išimtis ir rekonstruojama Kęstučio gatvė. Ketvirtadienio rytą į darbą skubantis kaunietis spėjo įamžinti dar vieną naujai atsiradusią reguliuojamąją perėją miesto centre.

„Ties Muzikiniu teatru naujas šviesoforas“, – ketvirtadienio rytą pranešė skaitytojas. Sulig šiuo šviesoforu Kęstučio gatvėje nebeliko nei vienos nereguliuojamos perėjos. Eismo saugumas šalimais Kauno valstybinio muzikinio teatro išties svarbus, čia miesto centro apsuptyje išrikiuota nemažai ugdymo įstaigų, o vaikams ir suaugusiems kirsti judrią gatvė taps kur kas paprasčiau.

Tiesa, vairuotojai į naują šviesoforą žvelgia be optimizmo, problemišku tašku tapusi Kęstučio gatvė susilaukė nemažai kritikos iš miestiečių. Kone pusmečiui uždarius vieną iš dviejų juostų, intensyviu eismu pasižyminti gatvė tapo sunkiai pravažiuojama, kurį laiką ją vagojo gilios duobės ir pjaustomas naujai išlietas asfaltas.

Tikėtina, kad nauja reguliuojamoji perėja pradės veikti sulig Kęstučio gatvės rekonstrukcijos pabaiga, mat senoji nereguliuojamoji perėja vis dar išlikusi, o šviesoforo geltonas mirksintis signalas leidžia eismą ir įspėja, kad sankryža ir pėsčiųjų perėja nereguliuojama.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad darbai Kęstučio gatvėje užvirė dar vasario pradžioje. Čia pirmiausia buvo atnaujinamos požeminės vandens komunikacijos, keičiamos kontaktinio tinklo atramos. Bus įrengiamas apšvietimas, atnaujinta ne tik gatvės važiuojamoji dalis, bet ir šaligatvis.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA