Kauno technologijos universiteto studentei nustatytas koronavirusas (dar papildyta) | Kas vyksta Kaune

Kauno technologijos universiteto studentei nustatytas koronavirusas (dar papildyta)

Koronavirusas nustatytas Kauno technologijos universiteto (KTU) studentei, tai antradienį patvirtino KTU atstovas žiniasklaidai Mantas Lapinskas.

Apie tai, kad koronaviruso atvejis galimai užfiksuotas Kauno technologijos universiteto (KTU) Chemijos fakultete naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ pranešė skaitytojai. „Rašot apie COVID-19 atvejus mokymosi įstaigose, tačiau nerašot apie vakar nustatytą atvejį KTU Chemijos fakultete bei 13 KTU bendrabutyje, tiesiog įdomu kodėl?“, – antradienio rytą teiravosi skaitytojai.

Tiesa, patvirtinančios informacijos nei iš M. Lapinsko, nei Nacionalinio visuomenės sveikatos centro naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ kurį laiką nepavyko gauti.

Kad koronavirusu užsikrėtė KTU chemijos fakulteto studentė portalui tv3.lt patvirtino pats M. Lapinskas. Pasak jo, studentė gydosi namuose, o šis atvejis – jau šeštasis universiteto bendruomenėje.

Papildyta 13.26 val.

„Esame didelė organizacija, vienijanti apie 10 tūkst. narių bendruomenę, tad, deja, anksčiau ar vėliau šis virusas turėjo paliesti ir mus. Jūsų minimas atvejis nėra pirmasis universitete – nuo COVID-19 pandemijos pradžios universiteto bendruomenėje nustatyti 6 atvejai, 3 užsikrėtę asmenys vasaros metu neturėjo jokio kontakto KTU aplinkoje, nes tuo metu atostogavo, nesilankė KTU patalpose ir nebendravo su kolegomis ar bendrakursiais. Minima studentė (CTF ir 13 bendrabutis) – vienas iš šių atvejų“, – komentavo M. Lapinskas.

Pasak M. Lapinsko, infekcija užsikrėtusi mergina šiuo metu yra saviizoliacijoje namuose, į universitetą nuo praėjusios savaitės grįžusi nebuvo.

„Nuolatos bendradarbiaujame su NVSC, teikiame visą reikalingą informaciją tiek NVSC, tiek bendruomenei bei studentams. Imamės numatytų saugumo priemonių – dezinfekuojame/uždarome patalpas, informuojame galimai kontaktavusius asmenis“, – komentavo KTU atstovas.

Universitetas taip pat imasi ir prevencinių priemonių – periodiškai dezinfekuoja gyvenamas ir studijų aplinkos patalpas, siekia užtikrinti minimalų studentų ir darbuotojų judėjimą tarp padalinių, riboja žmonių skaičių užsiėmimuose ar susibūrimuose, taip pat laikosi visų NVSC rekomendacijų.

Papildyta 16.36 val.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ nurodė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie SAM Kauno departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Rima c, iki rugsėjo 15 dienos yra registruoti du COVID-19 ligos atvejai KTU bendruomenėje, abu gyvenantys 13 KTU bendrabutyje.

Pasak R. Gabrielaitės, šiuo metu izoliuota 11 asmenų, turėjusių didelės rizikos sąlytį artimoje aplinkoje. Preliminariais duomenimis KTU bendruomenėje sąlytį turėjo 32 asmenys, jų rizikos vertinamas šiuo metu atliekamas. Atvejų atsiradimas sietinas su sąlyčiu su COVID-19 sergančiuoju artimoje aplinkoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA