Kauno ikimokyklinio ugdymo įstaigų vaikų sporto šventėje – pusantro šimto mažųjų čempionų | Kas vyksta Kaune

Kauno ikimokyklinio ugdymo įstaigų vaikų sporto šventėje – pusantro šimto mažųjų čempionų

Mankštos, šokiai, estafetės, daug šypsenų ir pakili emocija – tai ryškiausi prisiminimai, ilgam pasilikę atmintyje mažiesiems kauniečiams. Kauno miesto ikimokyklinių ugdymo įstaigų auklėtinių sporto šventėje „Startukas“ pusantro šimto darželinukų išbandė jėgas žaismingose rungtyse su profesionaliais treneriais. Jų pastangas vainikavo pelnyti pirmieji trofėjai.

Praėjusį penktadienį Nacionalinės futbolo akademijos aikštynas aidėjo nuo vaikų klegesio. Futbolo aukštumų siekiančius atletus ir jų kasdienes treniruotes čia trumpam pakeitė būrys auklėtinių iš įvairių Kauno miesto vaikų lopšelių-darželių. Laikantis visų šiandienai būtinų saugumo reikalavimų, atskirose erdvėse mažųjų dalyvių komandas pasitiko vaikų sporto treneriai.

„Stipriausi įpročiai formuojasi nuo pat mažumės, o didžiausią įtaką jiems turi asmeninės patirtys. Todėl su fiziniu aktyvumu, sveika gyvensena ir jų nauda žmogui vaikus verta supažindinti kuo anksčiau. Vien pasakojimų čia nepakanka – jiems reikia realaus veiksmo, kuriame dalyvautų patys. Būtent tai ir suteikia tokios sporto šventės“, – kalbėjo renginį organizavusios Kauno Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokyklos direktorė Rasa Šerpytienė.

Sporto šventė „Startukas“ / Organizatorių nuotr.

Tokius pašnekovės žodžius patvirtino ir treneriai, sėkmingai debiutavę „Startuko“ projekte. Pasak jų, smalsumas ir vikrumas yra kertinės savybės, kurias pasitelkus, galima ugdyti vaikuose norimas fizinio aktyvumo vertybes. Labai svarbu atrasti tam tinkamiausią būdą ir formą.

Smagios atrakcijos – būtent vienas iš rezultatyviausių metodų. Ne vien taurės ir kiekvienam įteikti medaliai džiugino mažuosius sporto šventės dalyvius. Ypatinga staigmena jiems tapo personažai iš daugelio pamėgtų istorijų – šuniukas policininkas Čeisas, aviukas Šonas ir pelytė Minė.

Sporto šventė „Startukas“ / Organizatorių nuotr.

„Vaikų šypsenos, energija ir pasitikėjimas savo jėgomis – geriausias atpildas po renginio. Tuo pačiu tai yra puiki iliustracija, kad tokios iniciatyvos – reikalingos ir išties naudingos. Atsiimdami medalius vaikai pažadėjo, kad mankšta ir intensyvesnis sportas taps jų kasdienės rutinos dalimi. Tikimės, kad jie taps pavyzdžiu ir savo tėveliams“, – po renginio šypsojosi viena jo koordinatorių, Saugaus vaiko mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Eglė Rakauskienė.

Sporto šventė „Startukas“ surengta bendradarbiaujant su socialiniais partneriais – Lietuvos masinio futbolo asociacija ir Lietuvos sporto universitetu. Šįkart dalyvių gretas energingai užpildė Kauno Aleksoto, „Žuvinto“, „Kūlverstuko“, „Klumpelės“, „Nežiniuko“ ir „Lakštutės“ lopšelių-darželių auklėtiniai.

Sporto šventė „Startukas“ / Organizatorių nuotr.

Organizatoriai nusiteikę tęsti projektą ir į turiningas sportines veiklas įtraukti daugiau Kauno miesto ugdymo įstaigų. Pastaruoju metu lemiamu faktoriumi tampa epidemiologinė situacija visoje šalyje, tačiau šiandieninėmis sąlygomis organizatoriams pavyksta susidoroti su užduotimi, užtikrinant saugias galimybes papildomam vaikų užimtumui.

Kauno Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokykla – viena pagrindinių miesto neformaliojo ugdymo įstaigų, organizuojanti po pamokines, prevencines veiklas, edukacinius užsiėmimus.

Kauno miesto ikimokyklinio amžiaus vaikų sporto šventė „Startukas“ yra projekto „Aktyvus Kaunas“ renginys. Projektas finansuojamas Valstybinio visuomenės sveikatos stiprinimo fondo lėšomis, kurį administruoja Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministerija.

Rugsėjo pabaigoje numatyta surengti šventę „Sportietis“ Kauno miesto bendrojo ugdymo įstaigų mokiniams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA