Baigiama vykdyti sienų kontrolė oro ir jūrų uostuose | Kas vyksta Kaune

Baigiama vykdyti sienų kontrolė oro ir jūrų uostuose

Asociatyvi / VRM nuotr.

Šiandien baigiama vykdyti pandemijos metu dėl COVID-19 suvaldymo įvesta vidaus sienos kontrolė vykdant atvykstančių į Lietuvą asmenų patikrinimus Klaipėdos valstybinio Jūrų uosto ir oro uostų pasienio kontrolės punktuose.

„Nepaisant to, kad Valstybės sienos pareigūnai nutraukia patikras ir atvykstančiųjų asmens tapatybės dokumentai nuo šiandienos 18 val. nebebus tikrinami, mes ir toliau sieksime kuo didesnio atvykstančiųjų ir išvykstančiųjų asmenų informavimo dėl izoliavimosi atvykus iš paveiktų valstybių“, – pranešime žiniasklaidai sako vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Kaip ir iki šiol, keliaujant iš paveiktų šalių bus būtina teikti duomenis, tačiau anketų pildymai nebebus organizuojami oro uostuose ar Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste – tai daryti reikės internetu prieš atvykstant.

Tokiu atveju atvykimo vietoje (oro ar jūrų uoste) Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistui reikės pateikti registracijos patvirtinimą (QR kodą) arba atspausdintą užpildytą anketą.

Migracijos kontrolė ir toliau bus tęsiama – NVSC bei policijos pareigūnai ir toliau tikrins, ar izoliacijos tvarkos yra laikomasi.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras yra skyręs kiekvienam pasienio punktui budintį darbuotoją, kuris konsultuoja ir konsultuos atvykstančius iškilus rūpimiems klausimams.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, rugsėjo 6–13 dienomis 43 asmenims buvo pradėtos administracinio nusižengimo teisenos už nusižengimus, numatytus administracinių nusižengimų kodekso 45-ame straipsnyje (LR užkrečiamų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pažeidimai). Rugpjūčio 30 – rugsėjo 6 – 52 teisenos.

Vidaus sienos kontrolė bus vykdoma iki šios dienos (rugsėjo 14 d.) 18.00 valandos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA