Kaunietės S. Bareikytės knygoje – stiprinančios karantino patirtys | Kas vyksta Kaune

Kaunietės S. Bareikytės knygoje – stiprinančios karantino patirtys

Skirmantė Javaitytė 2020/09/14 19:12
S. Bareikytės nuotr.

Kaunietė Simona Bareikytė 93-jų karantine praleistų dienų išgyvenimus sudėjo į debiutinę fotografijų knygą „…gal Tau buvo geriau?“. Rugsėjo 16 d., 18 val., susirinkusiems Babtyno dvare (Kauno r.) ji ne tik užduos šį klausimą, bet ir pakvies pasklaidyti knygą bei apžiūrėti fotografijų parodą.

„Nuolatos girdimas žodis „karantinas“ jau daugelį verčia žiaukčioti. Užnugary liko 93 saviizoliacijos dienos. Vienatvės jausmas, nuolatinė įtampa darbe – tai, kas vertė mane tomis dienomis judėti į priekį ir… kurti! Kūryba padėjo išgyventi negatyvias būsenas ir palengvino kelionę į save.

Tuomet atrodė, kad griūna pasaulis, o dabar, pakėlus akis į dangų, dėkoju už visas siųstas kliūtis ir iš to gimusį kūrinį, kuriuo noriu pasidalinti su kitais“, – kalbėjo S. Bareikytė.

Pasak autorės, knyga „…gal Tau buvo geriau?“ – tai karantino dienoraštis, kurį ji tris izoliacijos mėnesius kasdien viešindavo socialiniame tinkle. Autorė tiki, kad puslapiuose kiekvienas atras save ir knyga taps puikiu impulsu patiems kažką keisti ar pasikeisti.

Karantino metu S. Bareikytė ne tik dirbo vaistinėje, bet ir fotografavo savo būsenas bei kasdienybės akimirkas: užfiksavo ištuštėjusį Kauną, parduotuvių lentynas, kuriose stinga duonos, miltų, makaronų ir kitų būtiniausių produktų.

Atokvėpio nuo suspenduoto gyvenimo mergina ieškodavo kaime. S. Bareikytė šiame laikotarpyje atrado ir nemažai pozityvumo bei nuo pat karantino pradžios tikėjo, kad virusas „greit pateps slides iš Mūsų visų gyvenimų…“.

Karantino knyga / S. Bareikytės nuotr.

Knygoje autorė prisipažins: „Aš tiesiog jau senstu…“. „Sustojęs laikas, kai darbo dienos nebesiskyrė nuo savaitgalių, o rytas – nuo vėlyvos popietės, privertė daugumą žmonių pasijusti lyg per anksti į dar neužtarnautą pensiją išėjusius „senjorus“. Laiko pilna, daryk, ką tik nori, pildyk savo svajonės – tačiau negalima, nes karantinas“, – apie knygą atsiliepė menotyrininkė Neringa Mikol.

Pašnekovę džiugino žmonių vieningumas, susitelkimas ir savanoriškos iniciatyvos, o savyje nustebino vidinė stiprybė.

„Atskirtis nuo artimųjų, dėl užkrėtimo grėsmės, nes dirbau vaistinėje, išsiskyrimas su mylimu žmogumi ir netikėtai užklupusi liga – stiprinančios patirtys. Apnuoginti jausmus viešai – dar viena drąsinanti patirtis“, – atviravo S. Bareikytė, debiutinę knygą pristatysianti per savo 32-ąjį gimtadienį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA