Šį šeštadienį Kauno mariose vyks lemiamas vandens motociklų čempionato etapas | Kas vyksta Kaune

Šį šeštadienį Kauno mariose vyks lemiamas vandens motociklų čempionato etapas

Nacionalinio ekstremalaus sporto klubo nuotr.

Du savaitgalius iš eilės Senojo Žemyno pirmenybėse startavę mūsų šalies vandens motociklininkai po sėkmingų pasirodymų Vengrijoje ir Lenkijoje grįžta į lietuviškas trasas. Jau šį šeštadienį jie pradės lemiamas kovas finaliniame Lietuvos vandens motociklų čempionato etape. Kaunietis Tomas Gurkšnys prie starto linijos stos jau turėdamas savo šiųmečių trofėjų kolekcijoje Europos aukso ir sidabro medalius.

Vienvaldis lyderis tarp veteranų

„Nors sezonas buvo neprognozuojamas ir sudėtingas, tačiau jo pabaiga tikrai pozityvi. Grand finalo lenktynės Kauno mariose, plaukiant savos publikos akivaizdoje su kolegomis lietuviais, taps tikru desertu po sėkmingų išvykų svetur. Laukia įdomios varžybos gimtojo miesto akvatorijoje, kur drauge su komanda stengsimės sudėti visus likusius taškus ir pakovoti dėl aukščiausių pozicijų“, – kalbėjo vienas tituluočiausių Lietuvos vandens motociklų sporto meistrų T. Guršknys.

Jo atstovaujama „Kaunas Aquabike“ ekipa po pirmų dviejų etapų Lietuvos čempionato komandinėje įskaitoje kol kas žengia trečia, todėl finalinės varžybos dar suteikia šansų iškopti į aukštesnes pozicijas.

Tiesa, mūsų šalies pirmenybėse šiemet kaunietį persekioję techniniai nesklandumai kol kas neleidžia mėgautis lyderio pozicijomis. Tačiau fortūna jam kur kas plačiau šypsojosi tarptautinėje arenoje.

Rugpjūčio 28–30 dienomis Vengrijoje, Leveleko ežere vykusiame pirmajame Europos čempionato etape Runabout GP2 klasėje T. Gurkšnys užėmė 3 vietą, o GP1 Veteranų kategorijoje finišavo pirmas. Analogišką rezultatą jis pademonstravo ir praėjusį savaitgalį Lenkijoje, Elko mieste vykusiame finaliniame, antrajame Senojo Žemyno pirmenybių etape.

Tarptautinės motorlaivių sąjungos UIM (Union Internationale Motonautique) organizuotame Europos čempionate galutinėje sezono lentelėje jis tapo GP2 klasės vicečempionu ir iškovojo čempiono titulą GP1 Veterans kategorijoje, nugalėdamas visuose 6 vykusiuose įskaitiniuose plaukimuose.

Istorinis pasiekimas Lietuvai

Kaip skelbia organizatoriai pranešime spaudai, prestižinėse lenktynėse tarp 150 elitinių vandens motociklų sporto atletų iš 22 šalių šiemet jėgas išbandė ir kitas mūsų šalies atstovas iš Kauno – Gediminas Leonas. Vengrijoje jis uždavė tempą varžovams laimėdamas kvalifikaciją, tačiau lenktynės susiklostė permainingai. Jo rezultatai šių metų UIM Europos čempionate etapų: 6 vieta GP2 klasėje ir 14 pozicija tarp pačių galingiausiųjų – GP1.

Pirmą sezoną plaukiantis ir solidžią konkurenciją varžovams Lietuvoje sudarantis Arnas Jakučionis irgi išbandė jėgas tarp Runabout GP1 klasės dalyvių ir savo debiutą paženklino 16 vieta.

Apibendrinus visus mūsų šalies sportininkų pasiektus rezultatus Europos čempionate, Lietuvos vardas pirmąkart istorijoje įsitvirtino aukštoje 4 vietoje po Estijos, Vengrijos ir Italijos.

Kur kas aukštesnius titulus nuskinti A. Jakučionis pretenduoja mūsų šalies pirmenybėse. Kol kas po pirmų dviejų etapų Kauno ir Elektrėnų mariose jis rikiuojasi pirmoje vietoje Runabout Novice klasėje. Tad šį savaitgalį debiutantui teks nelengva užduotis – įrodyti savo pranašumą ir išsaugoti lyderio poziciją iki pat finalinio teisėjų švilpuko Kauno marių pakrantėje.

Intriga iki paskutinių metrų

Tuo metu Gediminas Leonas siekia apginti pernai iškovotą Lietuvos čempiono titulą Runabout GP1 klasėje, kur po 2 etapų jis kol kas užtikrintai pirmauja ir tuo pačiu užima antrą vietą GP2 atstovų gretose.

„Varžovai ir mūsų komandos fanai žino, kad esu kovotojas iki paskutinių trasos metrų. Jaučiuosi užtikrintai ir su nekantrumu laukiu paskutiniųjų Lietuvos čempionato lenktynių. Kad ir kokie neįprasti buvo šie metai, norisi juos užbaigti skambiu akordu.

Per karjerą yra tekę nemažai varžytis su aukščiausio kalibro profesionalais Europos ir Pasaulio čempionatuose, tačiau turiu pripažinti, kad ir Lietuvoje konkurencijos lygis nuolat auga, kolegos neleidžia atsipalaiduoti, o tokia įtampa ir intriga suteikia papildomo žavesio mūsų tarpusavio kovoms. Taigi laukia karštas savaitgalis Kauno mariose, kur teks atiduoti paskutines jėgas, negailint technikos resursų“, – kalbėjo komandos „Maxturas“ lyderis ir šalies čempionas G. Leonas.

Europos čempionato dalyviai drauge su dešimtimis bendražygių iš visos Lietuvos ir kaimyninių šalių rugsėjo 12–13 dienomis stos į lemiamas kovas Kauno mariose. Čia rengiamas Grand finalas taps paskutiniu Aquacross ir slalomo rungčių išbandymu šiais metais.

„Taip jau susiklostė, kad šiemet būtent Kaunas tapo savotiška Lietuvos vandens motociklų sporto sostine. Simboliškai užbaigsime sezoną ten, kur jį ir pradėjome birželio viduryje. Rezultatų suvestinėse dar likę daug intrigos, tad dalyvių ir žiūrovų laukia azartiški pasirodymai iki pat kulminacinio momento“, – prieš artėjantį renginį prognozavo varžybų vadovas Deivis Zizas.

Pasak jo, nuleidus sezono uždangą Aquacross ir slalomo rungtyse, atkakliausi vandens motociklų sporto entuziastai dar turės progos išbandyti jėgas ir ištvermės varžybose – enduro rungtyje. Jas planuojama surengti rugsėjo 19 ir 26 dienomis taip pat Kauno marių akvatorijoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA