Savaitgalio orai Kaune: jau spėjusiems pasiilgti vasaros – geros žinios | Kas vyksta Kaune

Savaitgalio orai Kaune: jau spėjusiems pasiilgti vasaros – geros žinios

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šeštadienį Lietuvos orus lems anticiklono šiaurės vakarinis pakraštys. Bus nepastoviai debesuota: dienos pradžioje daugiau debesų telksis rytiniuose šalies rajonuose, o vakarėjant jie ims rinktis pajūryje ir Žemaitijoje.

Kaip skelbia Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba, šiandien lietaus nenumatoma, pūs vidutinio stiprumo pietvakarių vėjas. Aukščiausia temperatūra sieks nuo 18 laipsnių šiaurės rytiniuose rajonuose iki 23 laipsnių pietiniuose Žemaičių aukštumos šlaituose ir Suvalkijoje. Prognozuojama, kad Kaune šeštadienio dieną šils iki 22 laipsnių šilumos, bus saulėta.

Sekmadienio naktį Lietuvą užkabins per Skandinaviją slenkančio ciklono debesys. Šiauriniuose rajonuose kai kur truputį palynos. Dieną debesys sklaidysis, lietaus tikimybė jau bus maža. Vėjas pūs iš pietvakarių, vakarų, bus smarkokas, kai kur gūsiai sieks 15–17 m/s. Debesuota ir vėjuota naktis bus šilta, apie 11–16 laipsnių, o dieną dėl debesų ir vėjo kaip tik bus vėsiau – 16–21 laipsnis šilumos. Tuo tarpu Kauno gyventojai mėgausis dar viena saulėta diena, nors šilumos dieną bus kiek mažiau – termometrai rodys apie 22 laipsnius.

Pirmadienio naktį šiauriniuose rajonuose vėl vietomis trumpai palis, o dieną žymesnio lietaus nenumatoma. Vėjas vakarinių krypčių, 8–13 m/s, naktį kai kur gūsiai iki 15–17 m/s. Temperatūra naktį švelni, apie 12–17 laipsnių, dieną vėl sugrįš vasariška šiluma – 18–23 laipsniai. Numatoma, kad Kaune šiluma lepins panašai, kaip ir sekmadienį – šils iki 22 laipsnių, nors diena bus kiek debesuota.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA